Affärstidningen: Sju av de tio populäraste PPM-fonder på minus sedan årsskiftet

Här är de tre PPM-fonderna som har trotsat det negativa sentimentet och stigit sedan årsskiftet. I toppen finner vi…

Annons

Den negativa börsutvecklingen sedan årsskiftet har gjort att sju av de tio populäraste premiepensionsfonderna, PPM, ligger på minus. Det skriver tidningen Privata Affärer.

Sämst har det gått för Swedbank Robur Medica, som namnet antyder placerar fonden i läkemedelssektorn, som backat 2,3 procent. Didner & Gerge Aktiefond har samtidigt backat 1,5 procent, AMF:s Aktiefond Sverige och Aktiefond Världen har backat 1,4 respektive 1,9 procent. Roburs generationsfonder Transfer 70 och Transfer 80, har backat med 1,6 procent och AMF Balansfond har tappat 0,9 procent. 

Tre PPM-fonder har dock stigit sedan årsskiftet. AP7 Såfan/AP7 Aktiefond har stigit 1,4 procent medan Swedbank Robur Technology har stigit med 5,0 procent och Swedbank Robur Aktiefond har ökat 0,4 procent. 

"Swedbank Robur Technology har stora innehav i amerikanska jättar som Google/Alphabet, Facebook, Apple, Microsoft, Oracle och Cisco. Flera av dessa har gått starkt sedan årsskiftet. Faktum är att bara ett av Robur Technologys tio största innehav (Broadcom) har backat sedan årsskiftet", skriver tidningen.

Teknikindex på ny rekordnivå

Tekniktunga Nasdaq noteras på nya rekordnivåer, vilket visar en ånyo god riskaptit på den finansiella marknaden när investerare söker sig till teknikbolag. Bland tidigare marknadsledare är det främst Apple, Amazon och Netflix som eldar på marknaden med nya rekordnivåer. 

Källhänvisning: Cision.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser