Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger köpråd för Raysearch och Semcon samt säljråd för Indutrade

Affärsvärlden ger köpråd för Raysearch och Semcon samt säljråd för Indutrade

Affärsvärlden ger köpråd för Raysearch och Semcon i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Dustin samt lämnar säljråd för Indutrade.

Redovisningstrassel har fått Raysearchs aktie att tappa stilen totalt på börsen. Affärsvärlden ser ett i grunden välskött tillväxtbolag med framtiden för sig. Ett p/e-tal på 22 på vinstprognosen för 2020 är ingen hög värdering på ett grundarlett, forskningsintensivt och snabbväxande mjukvarubolag. Risken är hög, men tidningen anser att aktien på dagens nivå platsar i den långsiktiga tillväxtportföljen och ger köpråd.

Temperaturen i konsultsektorn har höjts efter ÅF:s köp av Pöyry och budet på Acando. Teknikkonsulten Semcon fortsätter att fokusera på lönsamheten och är ett möjligt byte givet den pressade värderingen. Den låga värderingen i kombination med ökad konsolidering i sektorn frestar tidningen att ge köpråd för aktien.

Utsikterna för Dustin är fortsatt ljusa. Affärsvärlden rekommenderar avvakta i väntan på tydligare belägg för att resan mot helhetsleverantör av it-lösningar också höjer marginalen.

Det är återigen säljläge i teknikhandelsstjärnan Indutrade efter att aktien rusat på börsen hittills i år, anser tidningen som ger rådet att sälja till dagens höga värdering och därefter eventuellt köpa tillbaka aktien om den faller under riktkursen på 200 kronor.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER