Sponsrad

Autotrader PRO och dess verktyg kopplade till Vontobels börshandlade produkter.

Autotrader och Bank Vontobel ger dig verktygen för att tjäna pengar på börsen!

Under de senaste åren har den Nordnet-integrerade handelsplattformen Autotrader Bas och även den mer avancerade modulen “Pro” utrustats med flera kraftfulla och unika analysmetoder. Detta för att du som trader enklare ska kunna skaffa dig ett statistiskt övertag i marknaden. Detta kan bland annat ske med hjälp av Bank Vontobels börshandlade produkter!

Samarbetet med olika partners har varit en viktig bidragande orsak till att Autotrader har kunnat etablera sig som den självklara plattformen för handel med börshandlade produkter, så kallade ETP:er (Exchange Traded Products). Autotrader stödjer stoploss-funktioner, cash extraction-replikering, trendlinjehandel direkt på ETP:er vilket ger plattformen en helt unik marknadsposition.

Trend MULTI - unikt verktyg för Vontobel-ETP:er

I samarbetet med ETP-leverantören Bank Vontobel har verktyget Trend MULTI tagits fram. Detta ger handlaren möjlighet att dra trendlinjer direkt i diagrammet för valfri underliggande tillgång, exempelvis OMXS30 och få automatiska avslut i de instrument man valt att associera till OMXS30. På så vis blir det extremt enkelt att handla direkt från diagrammen genom att dra trendlinjer som utgör nivåer där man vill gå Long eller Short.

Det går också att dra trendlinjer som fungerar som bevakning av en öppen position, en kraftfull möjlighet när man inte har möjlighet att själv bevaka utvecklingen. Så länge trenden är riktad åt rätt håll behålls positionen, men om utvecklingen skulle börja gå emot marknadstron och kursen skär den dragna trendlinjen säljs innehavet direkt automatiskt. På samma sätt kan man dra en trendlinje som fungerar som bevakning för att komma in i marknaden när trenden vänder åt det "rätt" håll enligt marknadstron.

Effektiva robotar kombinerade med Vontobels produktutbud

Autotrader är också etablerad som den främsta autohandelsplattformen i Skandinavien, med ett flertal effektiva "robotar" som ingår i grundutbudet. En av dessa är Coda OMX, som Autostock valt att redovisa med instrument från Vontobel. I exemplet på webbplatsen används ett certifikat med hävstång X3 från Vontobel, som ger marknadens bästa spread och en mycket hög driftsäkerhet - något som självklart är viktigt i sammanhang där automatisk orderläggning utnyttjas. Strategin har genererat en absolut avkastning som överstiger 1.300 procent under de senaste 10 åren.

Equity curve för strategin Coda OMX.

Vontobels produkter - tajta spreadar kapar kostnaderna för investeraren

En faktor som är extremt viktigt vid handel med börshandlade produkter är att ha kontroll över kostnaderna. Courtage är inte den enda parametern som är viktig. Den viktiga spreaden, det vill säga avståndet mellan utställd köp- och säljkurs är minst lika avgörande.

Vontobel är en av de marknadsledande aktörerna  inom börshandlade produkter och erbjuder frekvent "tight" spread. Det gör det enklare för dem aktiva handlaren att gå med vinst då även mindre affärer går att räkna hem. Autotrader har under senare tid också utrustats med en spread-kalkyl som hjälper användaren att snabbt hitta det billigaste instrumentet för varje situation. På så vis får man alltid bästa förutsättningar att göra en bra affär.

Samarbetet mellan Vontobel och Autostock innebär också att ett urval Vontobel-produkter alltid finns enkelt tillgängligt via snabblistor direkt i Autotrader. Därmed blir hanteringen av de stora ETP-utbudet enklare för användaren. Utvalda produkter har också lagrad sekundupplöst historik som kan laddas ned för att följa utvecklingen historiskt, eller i backtestningssyfte för Autotrader Pro-användare. Historiken omfattar köp-och säljkurs, senast betalt samt volym för att möjliggöra en helt exakt simulering av exempelvis en handelsstrategi.

Läs mer

Här läser du mer om CODA OMX kombinerat med Vontobels ETP:er.

Läs mer om Autostocks på bolagets webbplats.

Besök Vontobels svenskspråkiga webbplats för att läsa mer om deras börshandlade produkter.

Förtydligande
Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Autostock AB och författad av Rikard Nilsson, VD Autostock AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Kostnadsfri prenumeration
Annonser