Bildkälla: Stockfoto

Betsson föreslås få nya ledamöter, vd kliver av styrelsen

Valberedningen i spelbettingbolaget Betsson föreslår att Tristan Sjöberg, Mathias Hedlund och Johan Lundberg väljs till nya styrelseledamöter. Nuvarande styrelseledamoten Pontus Lindwall kommer fortsätta som vd för bolaget, men inte som styrelseledamot, och Martin Wattin har avböjt omval. Det framgår av kallelsen till årsstämman den 15 maj i Stockholm.

Annons

Valberedningen påpekar att de fokuserat på kompetens inom områdena finans, e-handel och spel när den sökt kandidater till styrelsen. Tristan Sjöberg har erfarenhet från såväl online- som offlinespel och är idag vd för TCS John Huxley-koncernen samt styrelseordförande i Knutsson Trotting, ledamot i Knutsson Holdings och Barramundi Asia.

Johan Lundberg är grundare till finansteknikinvesteraren NFT Ventures och har tidigare haft ledande positioner på Mastercard. Idag är han styrelseledamot i Ölands Bank och NFT Ventures samt i intressebolag i NFT Ventures-sfären.

Mathias Hedlund har erfarenhet av e-handel från olika branscher och har enligt bolaget insikt i den svenska spelmarknaden vilket är väsentligt i och med den förestående omregleringen av den svenska spelmarknaden. Han är idag vd för Etraveli och styrelseordförande i Euroflorist och har tidigare varit operativ chef för Klarna, vice vd för Eniro samt divisionschef med ansvar för online och Casino Cosmopol inom Svenska Spel.

Valberedningen föreslår vidare omval av styrelsens ordförande Patrick Svensk samt ledamöterna Kicki Wallje-Lund, Jan Nord och Fredrik Carlsson.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser