Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för CLX, Homemaid, IBT och Green Landscaping

Börsveckan ger köpråd för CLX, Homemaid, IBT och Green Landscaping

Börsveckan rekommenderar köp av CLX, Homemaid, IBT och Green Landscaping i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Castellum, Trention och Sandvik.

CLX Communications inom kommunikationslösningar uppvisar hög tillväxt på en växande marknad och dessutom väntas fler förvärv lyfta tillväxten ytterligare. Börsveckan ser goda marknadsutsikter framför sig och ger köpråd för aktien i avdelningen tillväxtbolag.

Städbolaget Homemaid står åter på egna ben efter utdelningen av Veteranpoolen som delades ut till aktieägarna för ett år sedan. Utsikterna för bolaget ser ganska goda ut och prislappen är låg, givet bolaget stabila verksamhet och goda finanser, bedömer tidningen och ger köpråd.

Infektionsbolaget IBT har styrt om en studie som därmed försenas. Börsveckan bedömer dock att förseningen i sig inte är någon anledning att tvivla på bolaget, tvärtom kan ett vassare studieprotokoll ge bättre förutsättningar för tillväxt. Tidningen ger köpråd men betonar att risken i aktien är hög.

Fastighetsbolaget Castellum är ett av de mest välskötta bolagen på börsen och det mesta såg bra ut i bokslutet. Riktigt lika bra blir det nog inte framöver. Aktien passar bra i en långsiktig portfölj, men på ett års sikt är aktien neutralt värderad och Börsveckan ger därför rådet avvakta.

Green Landscaping ökar rejält i omsättning efter ett par förvärv i slutet av fjolåret även om lönsamheten sackar efter på kort sikt. Nu gäller det att få fram synergier från förvärven och lyckas bolaget är utsikterna goda, bedömer tidningen och ger rådet köp.

Trention är ett litet investmentbolag med inriktning mot företagsutlåning. Ökade kreditreserveringar och en befarad kreditförlust i förra veckan visar på att risken har ökat. Börsveckan tar bort sitt gamla köpråd för aktien och ger nu rådet avvakta.

Industribolaget Sandviks bokslut visade på ett rekordår för 2018. En fallande tillväxt i orderingången och risk för sämre konjunktur gör dock att tidningen inte lockas av aktien, trots låga vinstmultiplar och rådet blir att avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER