Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Railcare och Eastnine

Börsveckan ger köpråd för Railcare och Eastnine

Börsveckan rekommenderar köp av Railcare och Eastnine i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för norska NRC, Spectracure, Enea och NCAB.

Järnvägsspecialisten Railcare ser ut att lämna en svacka bakom sig med en ljusning på både den svenska och brittiska marknaden. Orderboken är full och aktien är lågt värderad, anser Börsveckan och ger köpråd.

Det norska bolaget NRC dubblar omsättningen med jätteförvärvet av finska VR Track och marknaden ser gynnsam ut. Samtidigt lämnar bolagets vd och balansräkningen är minst sagt ansträngd. Tidningen vågar därför inte ta ut segern i förskott och rådet blir att avvakta.

Forskningsbolaget Spectracure har hög potential men samtidigt hög risk. "Sammantaget ser Spectracure ut som ett spännande bolag men dagens börsvärde förutsätter ingenting mindre än en succé och det skapar en enorm nedsida i aktien om så inte blir fallet om några år. Avvakta med aktien", skriver Börsveckan.

Eastnine är på väg att transformeras från ett investmentbolag till ett renodlat baltiskt fastighetsbolag vilket ska vara klart nästa år. Tidningen tror att man ska ta rygg på storägaren Peter Elam Håkansson och rekommenderar köp.

Mjukvarubolaget Enea har den senaste tiden ökat förvärvsaktiviteten och det ser ut som att de förvärvade bolagen utvecklas väl. Förvärven minskar även Eneas beroende av jättarna Nokia och Ericsson, vilket gynnar bolaget på sikt. Börsveckan konstaterar att Enea värderas relativt lågt för att vara ett mjukvarubolag men väljer ändå att avvakta med aktien.

Mönsterkortbolaget NCAB avslutade 2018 med flaggan i topp, men inledningen på 2019 har inte varit lika övertygande. Bolaget har motvind i Nordamerika trots omstruktureringar. Tidningen ser efter kursrallyt framför sig en lugnare kursresa och rådet blir att avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER