Bildkälla: Stockfoto

BTS rörelseresultat preliminärt -60 procent i Q1, drar tillbaka helårsprognos

BTS rörelseresultat preliminärt -60 procent i Q1, drar tillbaka helårsprognos

Konsult- och utbildningsbolaget BTS Group presenterar preliminära siffror för det första kvartalet och drar tillbaka sin guidning för helåret.

Intäkterna bedöms ha varit drygt 370 miljoner kronor i första kvartalet, vilket är ungefär i linje med föregående år. Ebita-resultatet är däremot cirka 60 procent lägre mot fjolåret, skriver BTS i ett pressmeddelande.

BTS hade tidigare en prognos för 2020 om att resultatet före skatt under skulle bli bättre än föregående år, men någon ny prognos ges inte i dagsläget.

På grund av coronapandemin har många av BTS fysiska leveranser under senare delen av första kvartalet med kort framförhållning avbokats eller flyttats framåt. Samtidigt har det skapat en ökad efterfrågan på digitala och virtuella leveranser och från 1 mars har BTS vunnit affärer motsvarande över 250 miljoner kronor i nya digitala leveranser.

”Vi bedömer att företagens övergång till digitala och virtuella leveranser under COVID-19-krisen skapar nya vanor som kommer att leva kvar efter krisen. Denna förändring i marknaden kommer att innebära ytterligare tillväxtmöjligheter för BTS inom digitala och virtuella leveranser. Samtidigt bedömer vi att det efter krisen kommer finns ett uppdämt behov av de fysiska leveranser som många kunder nu skjuter framåt", säger vd Henrik Ekelund.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER