CLS får godkänt värdefullt patent i Kina

Clinical Laserthermia Systems, får patent godkänt för viktiga delar av tekniken i TRANBERG®-systemet samt för det unika innehållet i bolagets behandling av metastaserad cancer.

Annons

Det First North-noterade Life science-bolaget Clinical Laserthermia Systems (CLS) har sitt huvudkontor i Lund samt dotterbolag i Berlin och Boston. Företaget utvecklar och säljer TRANBERG®-systemet* tillsammans med specialdesignat sterilt engångsmaterial. Detta för säker och effektiv behandling av cancertumörer som samtidigt skall vara så skonsam som möjligt för den redan hårt utsatta patienten.

Det ovan nämnda TRANBERG®-systemet är förenklat en laserenhet med funktioner speciellt framtagna i syfte att möjliggöra en säker och effektiv behandling med den så kallade imILT®-metoden. Denna metod innebär att behandlingar kan genomföras med högsta möjliga precision och säkerhet.

Värdefullt godkänt patent i Kina rörande tekniken i TRANBERG®-systemet

CLS har nyligen erhållit ett godkänt patent i Kina för viktiga delar av tekniken i TRANBERG®-systemet och för det unika innehållet i bolagets behandling av metastaserad cancer.

Patentet har rubriken översatt till det svenska namnet ”Apparat och metod för bestämning av egenskaper hos en vävnad” och har gäller tills utgångsåret 2027. Det nya patentet som anses vara mycket värdefullt offentliggjordes via ett pressmeddelande den 1 december 2017.

"Nu har CLS ett mycket bra patentskydd i Kina. Vi har vidareutvecklat det grundpatent kring immunologisk behandling som vi har i Europa och därigenom fått ett fördjupat skydd för både teknik och metod på den kinesiska marknaden", säger Stephan Dymling, CTO på CLS i ovan nämnda pressmeddelande.

"Utöver att patentet ökar värdet i vår patentportfölj så är det en viktig förutsättning för att kunna ha ett tekniskt informationsutbyte med intressenter i Kina", säger Stephan Dymling vidare.

*TRANBERG®|ThermalTherapySystem

Börskursen i närbild

CLS toppade vid 25 kronor i mitten av november och har därefter fallit tillbaka i en korrektion mot den trend som under hösten tagit börskursen från 9,20 kronor upp till ovan nämnda rekordnotering. Säljtrycket i aktien har under de senaste sex börsdagarna avtagit men vi ser ingen reaktion i kursgrafen på de positiva nyheterna rörande patentet i Kina.

Skulle kursen falla under 14 kronor kan en nedgång till området 12-12,50 kronor inledas. I ett positivt scenario vaknar köparna till liv igen och det vi då främst vill se är en högre botten samt en etablerad kurs ovanför 17 kronor. Detta vore en indikation på återupptagen stigande trend där 20-22 kronor måste passeras innan vi kan börja hoppas på ett test av toppen från november.

Läs mer om Clinical Laserthermia Systems på företagets hemsida.

Ladda ned pressreleasen här.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser