Bildkälla: Stockfoto/Pixabay

Consensus: LeoVegas förvärv är spännande och gör Storbritannien till den största marknaden

I morse kom nyheten om att spelbolaget LeoVegas förvärvar tillgångarna från bolaget Intellectual Property & Software Limited, IPS, och relaterade tillgångar från ytterligare två bolag som äger topprankade varumärken så som 21.co.uk, Slotboss, Bet UK och UK Casino.

Annons

Prislappen på 65 miljoner pund är ett fynd säger fondbolaget Consensus småbolagsförvaltare Anders Wright i en kommentar om förvärvet till Finwire.

"Vi tycker det är ett bra köp och det motiverade värdet på bolaget ökar mer än vad aktiekursens utveckling under dagen visar. Spännande nog blir Storbritannien nu den största marknaden för LeoVegas", säger förvaltaren.

Fondbolagets aktivt förvaltade småbolagsfond som lanserades 2017 utvecklades bäst av alla nordiska fonder 2017 med en uppgång på 23,9 procent. Fonden har över en femtedel av innehavet placerat i LeoVegas och en minskning av innehavet i bolaget ligger ännu inte på agendan för förvaltaren.

"Vi har faktiskt fortsatt att öka lite även idag, vi tycker som sagt att det är en mycket bra prislapp på de förvärvade tillgångarna", avslutar Wright.

LeoVegas är en vinnare idag på börsen efter en uppgång på ca 11 procent till 97,65 kronor senast betalt. Det har varit livlig handel med nära en miljon aktier omsatta.

LeoVegas aktie befinner sig i en stark uppåttrend, här presenterad i en dagsgraf.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser