Bildkälla: Stockfoto

Credit Suisse ska hjälpa till att ta in pengar till Israels största life science-fond

aMoon Ventures, ett israeliskt riskkapitalbolag inom life science, har tecknat ett exklusivt avtal med Credit Suisse om att få hjälp med att ta in 250 miljoner dollar till en ny fond. Det skriver The Globes.

Annons

Beloppet ska den schweiziska investmentbanken försöka att hämta in från investerare i Europa. Av de 250 miljoner dollar skall 100 miljoner komma från institutionella investerare och resten från familjekontrollerade investmentgrupper, enligt uppgift.

Då aMoon redan har lyckats hämta in en del pengar på hemmaplan och i USA och Kanada, har fonden potential att nå minst 400 miljoner dollar i storlek. Detta skulle vara tillräckligt för att göra den till den största life science-fonden någonsin i Israel.

På samma sätt som aMoon har ingått avtal med Credit Suisse för Europa, avser bolaget att få i hamn liknande avtal med en part i USA och potentiellt en i Kanada, enligt ett uttalande.

aMoons första fond hade en kapitalbas på 70 miljoner dollar när den lanserades för 18 månader sedan. Hela kapitalet den gången kom från Check Point Software Technologies.

Länkar och källor:

www.globes.co.il

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser