VD Ståle Risa Bildkälla: Pressbild 24SevenOffice/stockbild Fotolia

“Data är den nya oljan” – VD:n för det noteringsaktuella norska IT-konsultbolaget 24SevenOffice

Bolaget har en stark position inom redovisningsbranschen i Norge och vill bli en partner till redovisningskontoren även i Sverige. “Vi har en beprövad affärsmodell som fungerar i Norge”, säger Ståle Risa vid Stora Aktiedagen i Göteborg.

Annons

Programvarubolaget 24SevenOffice Scandinavias vd Ståle Risa presenterade bolaget vid Stora Aktiedagen i Göteborg som arrangerades av Aktiespararna på måndagen.

24SevenOffice är ett norskt IT-bolag som levererar egenutvecklade molnbaserade affärssystem som syftar till att effektivisera administrativa processer för små- och medelstora företag. Huvudsyftet med noteringen är att finansiera en större lansering av bolagets produkter på den svenska marknaden, bland annat genom att rekrytera personal. 

Bolaget genomför nu en nyemission inför en notering på Aktietorget med första handelsdag den 21 december. Teckningstiden har inletts och pågår till den 6 december. Bolaget emitterar högst 6,15 miljoner aktier till teckningskursen 6,50 kronor per aktie och kommer vid fullteckning att tillföras 40,0 miljoner kronor före emissionskostnader. Ankarinvesterare kommer teckna aktier för 24,5 miljoner kronor och det återstår därmed 15,5 miljoner kronor för övriga investerare. 24SevenOffice värderas före nyemissionen till 307 miljoner kronor. Det motsvarar en värdering på 3,7 gånger företagsvärdet i förhållande till försäljningen. 

Börsvärldens nyhetsbrev

Nyheter, eventinbjudningar och erbjudanden från samarbetspartners – direkt till din inkorg. Helt gratis!

"Vi har en beprövad affärsmodell som fungerar i Norge", säger Ståle Risa. Bolaget har en stark position inom redovisningsbranschen i Norge och vill bli en partner till redovisningskontoren även i Sverige. Målgruppen är bolag som har minst fem användare. Bolaget riktar sig därmed till lite större bolag än den svenska konkurrenten Fortnox

Den svenska marknaden är värd 6 miljarder kronor, vilket är ungefär dubbelt så mycket som den norska marknaden. "Data är den nya oljan", säger Ståle Risa. På längre sikt har bolaget en teknikplattform som fungerar i hela Norden, inte bara i Norge och Sverige. 

Idag har 24SevenOffice totalt 24 000 kunder i Norge och Sverige, varav 700 kunder återfinns i Sverige. Bolaget har under femårsperioden som avslutades den 30 september haft en årlig genomsnittlig tillväxt av kunder på drygt 37 procent. 

"Det vi har satt som mål är att växa med 30 procent per år", säger Ståle Risa. 

24SevenOffice ligger på en abonnenttillväxt i Norge på 41 procent, vilket ger 83 miljoner kronor i årliga abonnemangsintäkter. En ny kund blir lönsam för bolaget efter 6,5 månader, vilket är en bra siffra i branschen. Kunderna är också trogna och stannar länge. 

Mer om bolaget - Finwire TV

Sitdown - 24SevenOffice ska expandera i Sverige. Källa: Finwire TV

Läs mer om bolagets IPO på deras emissionssida.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser