Bildkälla: Stockfoto

EU sänker tillväxtprognosen för eurozonens BNP till 2,1 procent från tidigare 2,3 procent

EU sänker tillväxtprognosen för eurozonens BNP till 2,1 procent, från tidigare 2,3 procent. Det hela hänförs till det pågående handelskriget från USA:s sida, rapporterar Reuters.

Annons

Det är även en minskning sett till fjolårets BNP-tillväxt i regionen om 2,4 procent. Prognosen för 2019 är dock oförändrad på två procent.

Handelsspänningar med USA och stigande oljepriser kommer att driva på inflationen i eurozonen, bedömer man. Den avtagande tillväxten väntas påverka alla större ekonomier i regionen men hårdast Italien. Italien kommer redovisa den lägsta tillväxttakten i Europa som endast överträffas av Storbritannien.

"Den nedåtgående revideringen av BNP-tillväxten sedan maj visar att en ogynnsam extern miljö, såsom växande handelsspänningar med USA, kan dämpa förtroendet och påverka den ekonomiska expansionen", uppger EU-kommissionens vicepresident i ett uttalande.

EU bedömer även att de negativa effekterna från handelsspänningarna kan bli ännu större vid händelse av en eskalering av handelskonflikten.

Länkar och källor:

www.novinite.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser