Fler affärer i nordiska spelsektorn väntas under 2018 – Di Digital

Under 2017 sattes flera nordiska spelutvecklare på börsen och det skedde även en del uppköp. Experterna bedömer att det ser fortsatt ljust ut inför 2018 och att det blir tal om fler affärer, skriver Di Digital.

Annons

Det kan visserligen bli aktuellt med fler noteringar men främst tros det bli fler förvärv. Det är något som både Paradox och THQ Nordic flaggat för.

"Jag tror vi får se fler förvärv och fusioner. Det är ett bra sätt att växa för de bolag som kommit upp sig lite och blivit förläggare. Paradox har köpt bolag och kan köpa fler. THQ Nordic fyllde ju på kassan för att kunna köpa bolag och har redan gjort mindre förvärv. Det finns kapacitet till mer", konstaterar Erik Sprinchorn, en av förvaltarna bakom fonden Swedbank Robur Ny Teknik.

Swedbank Robur är storägare i samtliga större noterade spelbolag och sektorns andel av portföljen har det senaste året ökat från 12 till cirka 25 procent.

Börsvärldens nyhetsbrev

Nyheter, eventinbjudningar och erbjudanden från samarbetspartners – direkt till din inkorg. Helt gratis!

Även Redeyes spelanalytiker Tomas Otterbeck instämmer i att det ser bra ut för den svenska spelsektorn. Han anser att THQ och Starbreeze är mest spännande med sina pipelines av spelsläpp.

När det gäller börsnoteringar nämner Tomas Otterbeck bland annat Fatshark, Stunlock Studios, Goodbye Kansas och Avalanche Studios som potentiella kandidater.

Såväl Paradox som THQ har bjudit på fantastiska kursresor för sina aktieägare sedan noteringarna under 2016 respektive 2017.

Källhänvisning Di Digital.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser