Bildkälla: Stockfoto

Globala mobilspelsintäkterna ökade med 19 procent under det första halvåret

Användarnas mobilspelsutgifter ökade med 19 procent under det första halvåret. Det rapporterar GamesIndustry med hänvisning till analysföretaget Sensortower.

Annons

Det rör sig om de mobila plattformarna App Store och Google Play. Totalt har användarna spenderat 26,6 miljarder dollar på global basis under det första halvåret, visar siffror från analysföretaget.

App Store stod för 16,3 miljarder dollar av totalen medan Google Play stod för 10,3 miljarder dollar, motsvarande årliga tillväxttakter om 15,1 respektive 26 procent. Man bör ha i åtanke att Google Play inte är tillgängligt i Kina, där App Store finns.

Siffran innebär att mobilspelen stod för 78 procent av intäkterna för alla appar. Totalt spenderade användare 34,4 miljarder dollar på appar och mobilspel under det första halvåret, en ökning med 27,8 procent jämfört med samma period i fjol.

De tre största intäktsgenererande spelen sett till båda plattformarna var Tencent-spelet Honor Kings, följt av Mixis Monster Strike och Aniplex-spelet Fate/Grand Order. Det mest nedladdade spelet var istället Tencent-spelet PUBG Mobile.

Länkar och källor:

www.gamesindustry.biz

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser