Bildkälla: Stockfoto

GM Korea ska hålla styrelsemöte för att besluta om eventuellt konkursskydd – Korea Herald

General Motors Korea uppges ha för avsikt att hålla ett styrelsemöte för att besluta om domstolsskydd, mot bakgrund av likviditetsproblem. Det rapporterar Korea Herald med hänvisning till källor.

Annons

Företaget kommer sannolikt att ansöka om konkursskydd om man inte lyckas nå en överenskommelse kring General Motors omstruktureringsplaner för den sydkoreanska verksamheten.

Statliga Korea Development Bank som är den näst största aktieägaren med en ägarandel om 17 procent har delgett att man kan skjuta in cirka 470 miljoner dollar i verksamheten om man upplever att resultaten från företagsbesiktningen är tillfredsställande.

General Motors äger en andel på 77 procent i GM Korea medan SAIC Motor Corp äger den resterande andelen om sex procent.

Finwire rapporterade under förra veckan att General Motors förlust i Sydkorea ökar till 1,1 miljarder dollar, vilket är fjärde året i rad som man redovisar en förlust.

GM Korea uppger att resultatet speglar stora fasta kostnader kopplade till oanvända fabriker och fortsatt stigande lönekostnader. Man tillägger att verksamhetens hälsa har försämrats avsevärt avseende både Sydkorea och utländska marknader.

Länkar och källor:

www.koreaherald.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser