Tekniskt handlas aktien i en tight konsolidering, där ett utbrott på styrka upp ovanför kurstopparna och gärna med hög volym, vore positiva tecken att hålla utkik efter för fortsatt kursresa norrut.

Höjt motiverat värde från Redeye får läkemedelsutvecklingsbolaget att rusa

Redeye höjer motiverat värde på PledPharma till 42 kronor (36), vilket får aktien att rusa.

Annons

Redeye har uppdaterat sina modellantaganden för PledOx och höjer det fundamentalt motiverade värdet för aktien i basscenariot till 42 kronor (36). Det framgår av en analys på tisdagen. 

"Bolaget har under hösten levererat och blivit tydligare kring fas III-programmet för PledOx, men även överraskat med ett licensavtal för projektet i Asien. Licensavtalet med Solasia Pharma omfattar flera betydelsefulla asiatiska marknader, framför allt Japan, där utvecklingen nu påskyndas och vi räknar med möjlighet att nå marknaden under 2023 mot tidigare 2026.

Avtalet med Solasia innebär möjlighet för Pledpharma till intäkter redan under klinisk och regulatorisk fas. Därtill bidrar expansionen av patienter i Asien till att stärka den kliniska dokumentationen inför framtida registrering av PledOx", skriver Redeye.

Enligt Redeye handlas aktien betydligt lägre än jämförbara bolag.

"Trots positiv kursutveckling i spåren av de positiva nyheterna framstår förväntningarna fortsatt försiktiga och aktien handlas betydligt lägre än jämförbara bolag." 

Aktien stiger i dag ca 7 procent till 20,60 kronor.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser