Sponsrad

Investerarträff och mingel den 5 juni med Aptahem, Cyxone och Gabather

Under kommande investerarträff har du möjlighet att träffa tre spännande Life Science-bolag med tillhörande mingel och diskussion mellan investerare och bolagsledning. Bolagens styrelse & VD har mångårig erfarenhet av att utveckla och kommersialisera nya grupper av läkemedelskandidater från akademisk forskning till publika utvecklingsbolag. Missa inte eventet där spännande läkemedelskandidater riktar sig mot terapiområden som är i stora behov av nya preparat med färre biverkningar.

Bolagen Aptahem, Cyxone och Gabather kommer att presentera spännande forskning kopplat till nya potentiella läkemedelskandidater som adresserar stora behov inom flera terapiområden. Eventet kommer att hållas i Malmö Börshus i centrala Malmö.

Missa inte möjligheten att ta del av tre olika bolagspresentationer med efterföljande frågestund. Anmäl dig redan nu till investerarträffen, det även bjuds på mat och dryck med möjlighet för intressant frågestund och mingel med bolagen efter avslutade presentationer.

Program

17:15          Registrering

17:30          Aptahem, VD Mikael Lindstam

Om Aptahem

Aptahem utvecklar nya blodproppshämmande och antiinflammatoriska läkemedel för behandling av kardiovaskulära och inflammatoriska sjukdomar. Världshälsoorganisationen (WHO) bedömer att kardiovaskulära sjukdomar är den enskilt största globala dödsorsaken och kostar årligen över 17 miljoner människor livet. Med sin primära läkemedelskandidat Apta-1 siktar bolaget på att utveckla en helt ny typ av behandling med både koaguleringshämmande och antiinflammatoriska effekter av allvarliga och akuta sjukdomar. Bolaget innehar patent för Europa, Kina, USA och Kanada samt patentansökning i Indien.

Läs mer på Aptahems webbplats.

18:00          Cyxone, VD Kjell Stenberg

Om Cyxone

Cyxone är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyklotider. Cyklotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar. Bolaget fokuserar på utvecklingen av en substans, T20K, som hämmar nyckelprocesser i kroppens celler som är typiska för olika immunsjukdomar som t ex multipel skleros och ledgångsreumatism.

Läs mer på Cyxones webbplats.

18:30          Paus

18:45          Gabather, VD Bert Junno & CSO Mogens Nielsen       

Om Gabather

Gabather grundades år 2014, med 10 års forskning på Lunds universitet och Research Institute of Biological Psychiatry i Roskilde bakom sig, för att utveckla nya drogkandidater för behandling av sjukdomar med ursprung i det centrala nervsystemet. Gabather grundades av Forskarpatent i Syd AB och professorerna Olov Sterner och Mogens Nielsen i syfte att kommersialisera uppfinningar av Sterner och Nielsen tillsammans med medarbetare från Lunds och Köpenhamns universitet. Professor Sterner har arbetat inom farmakologisk kemi i 40 år och professor Nielsen har arbetat inom biologisk psykiatri i 45 år.

Läs mer på Gabathers webbplats.

19:15 - 20:30         Mat/dryck & mingel

Plats

Investerarträffen hålls i Malmö Börshus, Skeppsbron 2. En modern mötesplats med gamla anor belägen ett stenkast från Malmö Centralstation. Se karta.

Anmälan

Anmälan sker genom mejl till event@gabather.com där ni anger fullständigt namn, telefon och e-post. Kom ihåg att även anmäla eventuell medföljande gäst.

OBS! Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller!

Förtydligande
Det här är en sponsrad artikel/eventinbjudan framtagen i samarbete med Gabather AB, Cyxone AB och Aptahem AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

 

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser