Bildkälla: Stockfoto

Kinas läkemedelsindustri väntas växa kraftigt

Kinas läkemedelsindustri väntas växa kraftigt enligt analysfirman IQVIA, mot bakgrund av en befolkning med ökande medicinska behov. Det rapporterar CNBC.

Annons

Enligt IQVIA var Kina den näst största läkemedelsmarknaden 2017 med ett marknadsvärde om 122,6 miljarder dollar. Enligt analysfirman väntas marknadsvärdet stiga till mellan 145 till 175 miljarder dollar per 2022.

IQVIA bedömer att Kinas sjukvårdsindustri är ännu i sin linda, och hänvisar till de låga sjukvårdsutgifterna som andel av landets BNP. Vidare är en liten andel av befolkningen 60 år eller äldre. Dessa två argument talar för gott om tillväxtutrymme i takt med att befolkningen åldras.

Som en del av landets industriplan "Made in China 2025" identifierade president Xi Jinping läkemedelssektorn som ett av fokusområdena, där man satsar på innovation samt forskning och utveckling.

Det är en bit kvar dock, då landets största börsnoterade läkemedelsbolag i form av Jiangsu Hengrui har ett marknadsvärde om 35 miljarder dollar, vilket är en tiondel av Johnson & Johnsons.

I en sektoranalys från Credit Suisse delger man att flera nya blockbuster-läkemedel väntas godkännas i Kina, och föreslår att man investerar i större namn i sektorn. Investmentbanken anser att Sino Biopharm är deras favoritaktie vad gäller kinesisk sjukvård, följt av Jiangsu Hengrui Medicine och CSPC Pharmaceutical.

Länkar och källor:

www.cnbc.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser