Bildkälla: Stockfoto

Neutral inställning till Projektengagemang – Börsplus

Noteringsaktuella Projektengagemang verkar i en bransch där aktörer som Sweco, ÅF, Rejlers och Hifab figurerar. Svd Börsplus har en neutral inställning till aktien och ställer sig frågan om bolaget efter noteringen kommer att värderas som Sweco, med bevisat bra lönsamhet, eller som mindre lönsamma Rejlers.

Annons

På tal om värdering nämner IPO-rådgivarna Sweco och ÅF som värderas betydligt högre men Börsplus påpekar att Projektengagemang, mätt i rörelsemarginal och storlek, snarare påminner om Rejlers och Hifab vars aktier är mycket billigare än Projektengagemangs.

"Vi vill inte avråda från att teckna aktier i Projektengagemang. Men kombinationen småbolag, svensk konjunkturtopp (?) och "billigare" jämförelseaktier som Rejlers med flera gör att vi inte ser rabatten mot ÅF/Sweco som stor nog för att oddsen ska vara ovanligt bra på 6–12 månaders sikt. Vill man äga aktien finns nog okej tillfällen framöver också", sammanfattar Börsplus sin analys.

Projektengagemang noteras på Stockholmsbörsen den 19 juni och teckningskursen är satt till 47 kronor per B-aktie.

Börsplus meddelar också att de inte hittat några varningsflaggor i Projektengagemang, att jämföra med 1,3 som är genomsnittet för noteringar av miljardbolag.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser