Bildkälla: Stockfoto

Saudiarabien, Kuwait och Förenade Arabemiraten diskuterar produktionssänkningar – WSJ

Saudiarabien och Ryssland är inte överens om hur man ska agera för att motverka effekterna av coronaviruset. I stället överväger Saudiarabien tillsammans med Kuwait och Förenade Arabemiraten att genomföra en produktionssänkning på upp emot 300 000 fat olja per dag, enligt uppgifter till Wall Street Journal.

Annons

De tre länderna, som står för över hälften av Opecs produktionskapacitet, träffas den här veckan för att diskutera de potentiella sänkningarna.

Saudi-ledda Opec och Ryssland har samarbetat sedan 2006 i ett försök att balansera oljemarknaden. Om Saudiarabien, Kuwait och Förenade Arabemiraten väljer att bryta med Ryssland kan det ytterligare försvaga Opecs förmåga att påverka oljepriserna, skriver affärstidningen.

Vid ett extrainsatt möte i början av februari avvisade Ryssland de förslag som Saudiarabien lade fram om att införa ytterligare produktionsbegränsningar. Ryssland menar i stället att en försvagad efterfrågan kommer vägas upp av minskat utbud från Libyen och nya sanktioner mot Venezuela, uppger en källa till WSJ.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser