I samarbete med Topright Nordic AB

NGM-noterade TopRight Nordics unika produkt SMART Glas – en stark tillväxtmotor

Spotify och Volkswagen nya användare av SMART Glas

Ljusteknikbolaget TopRight Nordic noterades den 15 december på NGM Nordic MTF. Efter en något trevande handel under de tre inledande handelsdagarna fick börskursen raketbränsle. Mellan den 20-27 december jagade köparna aktien i ett högt tempo och drev börskursen till idag gällande All-Time-High-notering vid 12,80 kronor.

Efter denna topp backade kursen och i en fullt väntad och naturlig rekylfas. Efter fem dagars nedställ fann aktien ett tydligt stöd vid den jämna kursnivån 10,0 kronor.

Efter testet av tiokronan har TopRight återtagit en betydande del av nedrekylen och en ny stigningsfas pågår. Börskursen är på förmiddagen upp med 0,85 procent till 11,90 kronor. Detta innebär en ökning med ca 70 procent från den öppningskurs vid 7,0 kronor som sattes vid handelsstarten.

Kursrusningar av det slag vi sett i TopRights aktie beror (med undantag för kursmanipulationer) i princip alltid på att bolaget fått nytt bränsle som i marknadens ögon motiverar en högre värdering på börsen. I denna artikel berättar Börsvärlden vad som lett till det hastigt ökade intresset och köptrycket i TopRight Nordic.

I händelsernas centrum – SMART Glas vinner hastigt ny mark

SMART Glas är ett av TopRights tre affärsområden. Lösningen innebär flexibla glas som genom en unik teknik omvandlar glasytor till belysning eller insynsskydd. Detta med en enkel knapptryckning. Funktionen används för tillfällig avskärmning, budskapsexponering och interaktiva väggar.

SMART Glas börjar efter uppmärksammade orders nu på allvar etableras och bli ett känt begrepp i branschen. Potentialen inom kontor, sjukhus och säkerhet har börjat visa sig i form av fler affärer och därmed ökande tillväxt.

Avtal med Spotify och order till Volkswagens showroom

Nyheterna om avtal duggar nu tätt i en fas av ett ökat orderflöde. De mest uppseendeväckande nyheterna är ett avtal med det svenska företagsundret Spotify vilket resulterade i en gemensam pressrelease via nyhetsbyrån Cision samt en order på SMART Glas till Volkswagens showroom.

Inte illa för ett så litet bolag som TopRight , detta visar ger en indikation om vilken intressant spelare vi är och framförallt siktar på att bli, kommenterade TopRights VD Anders Myrbäck.

Starten för det ökande intresse och den mediala synlighet vi just nu ser för TopRight skedde i samband med en av flera betydelsefulla utökningsaffärer. Denna gång från Glaskedjan. Ordervärdet uppgick till 1,3 MSEK. Även företaget Engströms bil inkom nyligen med en order värd 0,6 MSEK, detta skriver nyhetsbyrån Finwire.

– Vi ser att vi faktiskt är med och förändrar och utvecklar en bransch här med våra produkter. Otroligt stimulerande att få så täta beställningar från samma partnerkedja, fortsätter Anders Myrbäck.

Glaskedjan som spelar en mycket viktig roll för TopRight är en samarbetsform för 70 självständiga bolag och idag har man skrivit avtal med sex av dessa. Det årliga återkommande ordervärdet är nu närmare 7 MSEK. Potentialen i de resterande 64 bolagen betydande.

Fakta om TopRight Nordic AB

Aktien: Bolagets aktie handlas på NGM Nordic MTF med kortnamnet TOPR MTF.

Tillväxt och omsättning: TopRight Nordic AB uppvisar lönsamhet, positivt kassaflöde och stark tillväxt. Bolagets prognos är att under 2018 uppnå en omsättning om 72 MSEK och 2019 en omsättning > 100 MSEK.

Till bolagets hemsida

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Topright Nordic AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser