Bildkälla: Radu Bercan / Shutterstock.com

Di: Stefan Perssons storköp i H&M är kortsiktigt negativt för aktien

“Det hade åtminstone varit mycket mer positivt om det hade visat sig att en annan investerare, gärna en erkänt framgångsrik fond, tog position i H&M-aktien”, skriver Dagens industri.

Annons

Under morgonen stod det klart att Stefan Persson köpt fler H&M-aktier för 879 miljoner kronor men i ett kortsiktigt perspektiv kan det vara negativt för aktien.

"För H&M:s aktie är det kortsiktigt en klart negativ nyhet att det nu visar sig att det verkligen var Stefan Persson som storköpte aktier förra veckan. Det hade åtminstone varit mycket mer positivt om det hade visat sig att en annan investerare, gärna en erkänt framgångsrik fond, tog position i H&M-aktien", skriver Dagens industri.

Stefan Perssons köp under perioden 11-13 april stod för nästan 30 procent av köpsidan. I samband med det steg aktien 6 procent. Allt annat lika borde det betyda att uppgången under de senaste nio dagarna nu bryts och aktien börjar falla tillbaka, resonerar Di som pekar på att Perssons storköp de senaste åren inte haft någon uthållig positiv effekt på aktien.

Den 11 maj får Stefan Persson in 3,4 miljarder kronor på kontot i samband med att H&M betalar ut första delen av årets utdelning.

Länkar och källor:

www.di.se

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser