Stillfront uppvisar en imponerade kurstrend och aktiekursen med än fördubblades under 2017. Efter att som högst ha handlats kring 200 kronor faller nu aktien tillbaka i vad som får anses vara en välbehövlig rekyl. Nästa tydliga tekniska stödnivå återfinns kring 158 kronor, tillika tidigare utbrottsnivå.

Stillfront rapporterar väntad sättning i antalet månatliga användare under Q4 – Aktien rekylerar efter starkt 2017

Stillfront meddelar att antalet månatligt aktiva användare, MAU, uppgick till 930 783 under det fjärde kvartalet. Det var en minskning med 20 procent jämfört med det tredje kvartalet, enligt ett pressmeddelande. Räknat på dagligt aktiva användare, DAU, var minskningen 2 procent.

Annons

I årstakt var MAU och DAU upp med 221 respektive 218 procent.

Företaget pekar på att det var ett stort inflöde under tredje kvartalet i samband med SIEGE: Titan Wars, vilket ledde till en väntad sättning i användarsiffrorna i det fjärde kvartalet. Någon nämnvärd investering i användarförvärv för SIEGE: Titan Wars har inte skett ännu.

Exkluderat för det spelet ökade antalet MAU däremot med 7 procent medan DAU var upp 11 procent.

Börsvärldens nyhetsbrev

Nyheter, eventinbjudningar och erbjudanden från samarbetspartners – direkt till din inkorg. Helt gratis!

Stillfront meddelade i december ett förvärv av tyska Goodgame Studios. Stillfront och Goodgame Studios hade sammantaget mer än 5 miljoner genomsnittligt antal MAU och mer än 1 miljon DAU under fjärde kvartalet.

"2017 var ett riktigt bra år för Stillfront Group med stark spelartillväxt både organiskt och genom förvärv, och där kundlojaliteten och betalviljan har varit fortsatt mycket god. På årsbasis har antalet spelare tredubblats och DAU/MAU-kvoten (stickiness) är nu uppe på 25 procent, jämfört med 20 procent förra kvartalet. När man sedan lägger till Goodgame Studios och den pipeline av nya spel som finns, så ser jag verkligen fram emot 2018", säger Jörgen Larsson som är vd för Stillfront.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser