Stocks in Play – Catena Media gör sitt hittills största förvärv

Några av morgonens viktigaste kurspåverkande händelser i sammandrag.

Annons

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på måndagen. Också på omvärldsbörserna i Europa stiger indexen, bland annat Frankfurt är upp 1,2 procent. De amerikanska börsterminerna pekar uppåt.

Efter knappt 2 timmars handel var OMXS30-index upp 1,01 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,89 procent.

AktieKursförändringKommentar
Catena4,7%Dagens Industri rekommenderar köp
Zetadisplay4,0%Flyttar idag till Nasdaq Stockholm, från First North
Bure3,9%Börsveckan ger köpråd
Catena Media2,6%Köper sport-affiliaten Baybets
Intrum2,4%Köper italienska CAF för 200 miljoner euro
Atrium Ljungberg2,2%ABG höjer rekommendation till köp (behåll), upprepar riktkurs 155 kronor
ABB2,2%Deutsche Bank höjer ABB till köp (behåll), riktkurs 29 CHF (23,50)
Loomis2,0%Goldman Sachs höjer riktkursen till 395 kronor (375), upprepar köp
H&M−1,3%Goldman Sachs sänker rekommendation till sälj (neutral), riktkurs 177 kronor (220)
Avanza−1,3%Nettoutflöde 860 miljoner kronor i november
Lundin Mining−1,7%Credit Suisse sänker rekommendation till neutral (outperform), riktkurs 8,75 CAD (11,50)
Nokia−2,2%Exane sänker rekommendation till underperform (neutral), riktkurs 3,90 dollar (5)

Catena Media gör sitt hittills största förvärv - köper sport-affiliaten Baybets

Affiliatebolaget Catena Media förvärvar samtliga affiliate-relaterade tillgångar i Baybets. Den initiala betalningen är på 26,5 miljoner euro vilket sedan kan kompletteras med tilläggsköpeskillingar på som mest 63,5 miljoner euro, baserat på utvecklingen av de förvärvade tillgångarna under en period av 24 månader räknat från den 1 december.

"Vi är stolta över att kunna tillkännage Catena Medias största förvärv sedan bolagets start, ett förvärv som gör oss till en av de starkaste affiliate-aktörerna inom sportsbetting på marknaden. Vi har satt ambitiösa finansiella mål för bolaget och förvärvet går helt i linje med dessa mål. Vi är glada över att vi nu kan slutföra den här transaktionen, med tanke på det kommande sportåret 2018 med Vinter-OS och fotbolls-VM", säger Henrik Persson Ekdahl som är tillförordnad vd.

Tillgångarna förväntas generera en kvartalsomsättning på cirka 2,25 miljoner euro med en rörelsemarginal på cirka 70 procent, skriver Catena Media i sitt pressmeddelande.

Baybets beskrivs som en av Europas ledande aktörer inom affiliatemarknadsföring i sportsbetting-segmentet, med totalt 50 webbplatser som är främst inriktade på den tyska marknaden. Baybets team på 23 anställda kommer att flytta in i Catena Medias huvudkontor på Malta och ingå i sportdivisionen.

Transaktionen förväntas slutföras i mitten av december.

Teknisk handlas aktien fortfarande i en fallande primärtrend, under MA200, men har på sistone visat på omslagsbeteende och acceptans av högre priser. Ett första styrketecken att vara vaksam på vore ett brott upp ovanför dubbeltoppen vid 90 kronor, följd av en stark stängning och att köpare orkar "bita sig kvar" högre.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser