Stocks in Play – Karo Pharma backar efter fastställda villkor om nyemission

Några av morgonens viktigaste kurspåverkande händelser i sammandrag.

Annons

Stockholmsbörsen har inlett tisdagen oregelbundet med en dragning uppåt efter en dryg halvtimmes handel. De ledande Europabörserna stiger något, bland andra är Frankfurts DAX 30 upp 0,16 procent. De amerikanska terminerna pekar på mindre förändringar på Wall Street i eftermiddag.

Efter ca en timmes handel var OMXS30-index upp 0,06 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,07 procent.

AktieKursförändringKommentar
Sweco3,2%SEB höjer riktkursen till 220 kronor (216), upprepar köp
Volvo1,0%Fortsatt hög nivå på orderingång lastbilar i Nordamerika under november, dock lägre än rekordmånaden oktober
Dustin0,6%Säljer IT-Hantverkarna
Instalco0,5%Får uppdrag värt 75 miljoner kronor
Atlas Copco0,2%Barclays höjer riktkursen till 410 kronor (390)
Arcam0,2%Vd och ekonomichef lämnar bolaget
Karo Pharma−3,5%Fastställer villkor i nyemission, NE 1:3, 29 kr per aktie

Karo Pharma fastställer villkor i aviserad företrädesemission

Specialty pharmabolaget Karo Pharma har fastställt villkoren i den aviserade nyemissionen med företrädesrätt för aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i nyemissionen är 1:3, innebärande att tre befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 29 kronor per aktie. Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 8 december. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 794 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är fullt garanterad. Sista dag för handel inklusive teckningsrätt är den 11 december och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 12 december. Teckningstiden löper från 15 december till 29 december och handel med teckningsrätter sker den 15 december till 27 december.

Aktien är i skrivande stund ner drygt 2,5 procent på beskedet men visar tecken på viss återhämtning från morgonens lågpunkt.

 

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser