Stora kursrörelser i flera småbolag efter utgivningen av Stockpickers årliga “vinnarnummer”

Stockpicker lanserar traditionsenligt i början av varje år sitt “vinnarnummer” där tidningen lyfter fram en “vinnarportfölj” med aktier som kan gå starkt under året. Releasen tenderar att skapa stora kursrörelser i vissa av de omnämnda aktierna, i synnerhet nedpressade aktier med begränsad likviditet.

Annons

Stockpicker ser förutsättningar för revansch för Dignitana 2018 efter bedrövligt fjolår

Skalpkylningsbolaget Dignitana som reducerar håravfall för cancerpatienter i samband med cellgiftsbehandling är ett av bolagen som lyfts fram. Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen daterad den 10 januari. 

Dignitana hade ett bedrövligt fjolår med flera problem, vilket slutade med ett kursras på hela 85 procent. Stockpicker ser i år däremot förutsättningar för revansch för bolaget. 

"Vi har dock vid flera tillfällen ansett Dignitana som en spekulativt köpvärd aktie, en slutsats som huvudsakligen varit fel, i synnerhet inför fjolåret som blev ett totalfiasko", skriver Stockpicker som påpekar att risken är mycket hög, i synnerhet om reimbursement fördröjs eller helt uteblir. Samtidigt är värderingen låg då börsvärdet är 130 miljoner kronor i relation till den tillgängliga marknaden i USA som värderas till 190 miljarder dollar. 

"Vi ser därför aktien som en lottsedel med en hygglig vinstchans för 2018. Lyckas Dignitana under innevarande år visa att lönsamhet finns inom räckhåll och framförallt får draghjälp av ett positivt beslut kring reimbursement kan aktien utmana om titeln årets kursvinnare", skriver Stockpicker. 

Dignitanas aktie var klockan 15 på torsdagen upp med 22 procent till 4,68 kronor.

Motion Display får ny chans av Stockpicker

Displaybolaget Motion Display är med för andra året i rad, vilket är ovanligt. Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen daterad den 10 januari. 

Stockpicker bedömer att när Motion Display väl når en kritisk massa bör vinsterna stiga snabbt och lönsamheten bli hög. inom ett par år borde aktien kunna uppgå till uppemot 1 krona per aktie och då är p/e-talet på dagens kurs bara cirka 9. Risken är skyhög men att aktien redan 2017 stundtals handlades över 20 kr visar potentialen och bolaget får dessutom in i 2018 starkare än man gick in i 2017, skriver Stockpicker som därför ger aktien en ny chans i år. 

Motion Displays aktie hade strax efter klockan 15 på torsdagen stigit med 25 procent till 10,60 kronor senast betalt.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser