Bildkälla: Stockfoto

SvD Börsplus ger en neutral rekommendation för Cline Scientific

Life science-bolaget Cline Scientific nanoytor kan vara en viktig pusselbit för utveckling av exempelvis stamcellsterapier. Det är lätt att förstå potentialen i Cline men det är alltid trögt att etablera en ny teknologi. Parat med att bolaget har små finansiella resurser är frågan vad som krävs för att man ska våga sig på en investering. Är vinstchansen stor nog, frågar sig SvD Börsplus i en analys på måndagen.

Annons

Cline har nyligen genomfört en liten företrädesemission som tecknades till 75 procent och inbringade cirka 6 miljoner kronor. Befintlig kassa bedöms räcka en bit över ett år.

Clines målsättning är att ha minst en global licenstagare på stamcellsområdet inom tre år. Inom cancerdiagnostik är målsättningen att ha minst två globala licenstagare inom tre år. Den övergripande målsättningen är att bolaget ska vara kassaflödespositivt inom fem år.

Analysfirman ser i ett tänkbart optimistiskt scenario för 2021 en nettoomsättning på 10 miljoner kronor med ett större licensavtal som kommande värdedrivare och ett resultat på breakeven. Värderas aktien då till ett p/s-tal på 15 hamnar börsvärdet på 150 miljoner kronor, vilket kan jämföras med dagens börsvärde på 50 miljoner kronor.

I det pessimistiska scenariot noteras att bolaget har trögt att få igång försäljningen och bolagets svaga finanser.

"Samarbetspartners som Liv Diagnostics och forskargruppen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset visar att Clines teknologi gör nytta. En större licenstagare med finansiella resurser skulle göra oss intresserade av Cline. Alternativt en finansiell aktör som vågar satsa pengar på bolaget. I dagsläget skrämmer tid till marknaden och bolagets begränsade finansiella resurser oss. Vi förhåller oss tills vidare neutrala till aktien", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser