Bildkälla: Stockfoto

THQ Nordic avser emittera 10 procent av aktierna i accelererat book building-förfarande

THQ Nordic avser att placera nya aktier av serie B motsvarande cirka 10 procent av totalt antal aktier i bolaget genom en riktad nyemission till svenska och internationella institutionella investerare, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Bolaget har gett i uppdrag till Carnegie Investment Bank att utreda förutsättningarna för en riktad nyemission av nya aktier av serie B genom ett så kallat accelererat book building-förfarande.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att diversifiera ägarbasen bland svenska och internationella investerare och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tidseffektivt sätt, uppger bolaget.

Likviden avses användas till att finansiera nya förvärv av varumärken, spelutvecklingsstudios eller annat objekt som kompletterar verksamheten, och möjliggöra en högre takt av investeringar i utvecklingen av bolaget.

Förfarandet kommer att påbörjas klockan 17.30 i dag och avslutas innan dess att handeln påbörjas under torsdagen.

I samband med den riktade nyemissionen har huvudägaren och vd Lars Wingefors och ekonomi- och finansdirektör Erik Stenberg åtagit sig att inte sälja sina respektive aktieinnehav under en lock up-period om 180 dagar.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser