Bildkälla: Flickr/Maria Morri

Två spännande case – Enligt analytikerna

Di tror på friluftsspecialisten Fenix Outdoor och SvD Börsplus bedömer att Mekonomen är en intressant sparaktie med relativt begränsad nedsida. 

Annons

Mycket talar för att 2018 blir ett nytt bra år för Fenix Outdoor - Di

Friluftsspecialisten Fenix Outdoor går mot strömmen när andra detaljhandelsbolag går på knäna. Orsaken är dels att bolaget till skillnad från andra detaljhandlare inte drogs med i reahysterin, som Black Friday, och att friluftssegmentet fortsätter att takta på bra. Det skriver Magnus Dagel i tisdagens utgåva av Dagens industri. 

Fjällräven är ett varumärke som definitivt drar för Fenix. Ryggsäcken Kånken sågs senast i handen på Facebooks vd Mark Zuckerberg och det finns mycket som talar för att 2018 kommer att bli ett nytt bra år för Fenix, resonerar Magnus Dagel. 

Fenix uppvisar en fin och stabil stigande trend i kursgrafen.

Börsplus: Mekonomen är en intressant sparaktie med relativt begränsad nedsida

Analystjänsten SvD Börsplus bedömer att Mekonomen är en intressant sparaktie med relativt begränsad nedsida. 

Skribenten Daniel Hniopek tror att Meknomen med genomförda sparprogram och en ny organisationsstruktur förhoppningsvis står bättre riggat för framtiden. 

Vidare anser skribenten att det finns utrymme till förbättringar, även om det nog är fel att kalla Mekonomen för ett turn-around-case. Lyckas man få styr på den nya organisationsstrukturen och levererar på de aviserade kostnadsbesparingarna kan rörelsemarginalen på sikt uppgå till över 10 procent, vilket är bolagets mål. 

Avslutningsvis bedömer analystjänsten att aktien är lågt värderad men det som möjligtvis saknas är en tydlig trigger i form av tillväxt eller kraftig marginalexpansion som kan medföra kursökning. 

Istället betraktas bolaget vara ett lite mer defensivt innehav, som återfinns i analystjänstens referensportfölj sedan i höstas. 

Mekonomen har länge haft det tufft i kursgrafen och handlas väl under MA200-dagars.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser