Vontobels aktie klättrar med en trendstyrka som påminner om ett draglok.

Vontobels aktie går i långsiktig supertrend

Den anrika Schweiziska banken Vontobel är en av de ledande leverantörerna av börshandlade produkter såväl på den nordiska marknaden som i Europa. Banken har under senare år även fått flera av sina fonder topprankade. Bland annat det svenska finanshuset Söderberg & Partners har i sin trafikljusrapport lyft fram Vontobel i detta sammanhang. “Performance creates trust” är bankens ledord.

Annons

Bank Vontobel, som startades år 1924, kontrolleras till stor del fortfarande av grundarfamiljen och därifrån kommer också namnet Vontobel. De senaste 93 åren har man byggt upp ett urstarkt internationellt powerhouse med en soliditet och affärsmodell som får investerarna att hungra efter den börsnoterade Vontobel-aktien och den urstarka upptrenden som har pågått sedan mitten av 2012, det vill säga under närmare fem års tid.

“Performance creates trust”

Detta är en intressant observation eftersom marknadens värdering av börskursen ofrånkomligen bygger på soliditet, förtroende och goda resultat som håller över tid. För oss med intresse för ETP:er är den så kallade kreditrisken man tar gentemot emittenten man handlar med en faktor att tänka på och därav blir soliditet ett nyckelord. Vontobel kan givetvis inte mäta sig med giganter som BNP Paribas eller Societe Generale i termer av eget kapital men är definitivt starka nog att lita på även om en riktig Bear market eller börskrasch skulle ta vid.

Trenden i närbild

Vontobels aktie har klättrat uppåt och möjligen sneglar köparna mot högre kursnivåer?

Vontobels aktie med kortnamnet VONN visas ovan i ett linjediagram. Den långa så kallade primärtrenden visar på otrolig styrka. Man behöver knappast vara teknisk analytiker för att inse sambandet mellan fundamental styrka, förtroende för bolaget och börskursen. Det sägs ofta att “på lång sikt får fundamenta rätt” och enligt det vedertagna talesättet blir Vontobels trendbild ett skolboksexempel.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar +41,65 procents för de senaste 12 månaderna för aktien. När vi bryter ned kursgrafen till ett månadsdiagram ser vi att aktien stigit under 11 av de senaste 13 månaderna. Under de månader som inte har visat tydlig kursuppgång har börskursen varit oförändrad och nedrekylerna lyser med sin frånvaro. Detta är ett styrketecken av rang! Frågan är om aktien nu är på väg att passera 60 EUR för en fortsättning mot 70-nivån? Köparna verkar i varje fall inte tveka om man skall tro den tekniska analysen.

Vill du läsa mer om Bank Vontobel och dess investeringsprodukter?

Läs mer om Bank Vontobel på deras webbplats.

Läs mer om Vontobels produktutbud via deras svenskspråkiga sida för ETP:er.

Förtydligande
Skribent: Henrik Jönsson. För mer information om de riktlinjer som är framtagna för skapandet av en artikel, se Börsvärldens FRISKRIVNING.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser