Bildkälla: Flickr/Fortune Live Media

Warren Buffett är större ägare av amerikanska statsskuldväxlar än Kina och Storbritannien

Innehavet är så pass stort att när obligationshandlare behöver statsskuldväxlar för ett specifikt datum så förhandlar de med Berkshire direkt.

Annons

Miljardären Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway är en av de största ägarna av amerikanska statsskuldväxlar, då kassamängden har ökat efter att förvärv uteblivit. Det rapporterar Wall Street Journal. 

Berkshire Hathaways kassareserver uppgick till 109 miljarder dollar per utgången av det tredje kvartalet, vilket är högre än de 86 miljarder dollar man hade i slutet av 2016. Nästan allt har investerats i korta statsskuldväxlar. 

Hathaways mängd statsskuldväxlar överstiger det som Kina och Storbritannien sitter på, och innehavet är så pass stort att när obligationshandlare behöver statsskuldväxlar för ett specifikt datum förhandlar de med Berkshire. 

I sitt årliga investerarbrev brukar miljardären redogöra för det gångna året och diskutera bredare finansiella teman. Buffett brukar sällan nämna potentiella förvärvsobjekt, men har uppgett i andra sammanhang att Berkshire måste hitta bättre användningsområden för sina stora kassareserver. 

Berkshire har inte gjort ett större förvärv sedan 2015 då man köpte flygtillverkaren Precision Castparts för mer än 32 miljarder dollar. I fjol försökte man förvärva det Texas-baserade företaget Oncor för nio miljarder dollar, men fick se sig besegrade efter en budstrid. 

Källhänvisning WSJ.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser