Bildkälla: Stockfoto

ZTE:s nya vd planerar kostnadsbesparingar utan lönesänkning

Kinesiska telekomutrustningsföretaget ZTE, som under torsdagen rusade 25 procent på uppgifter om att USA-sanktionerna är på väg att tas bort, planerar att genomföra rejäla kostnadsbesparingar.

Annons

Det rapporterar South China Morning Post som hänvisar till anteckningar om vad nya vd Xu Ziyang sade under ett möte med företagets chefer.

Även om besparingarna kommer att vara djupt genomgående kommer de till en början inte att påverka bonusar eller löner för ZTE:s 80 000 anställda, sade Xu Ziyang.

Han ska istället ha beordrat att företaget inledningsvis börjar spara på utgifter kring onödiga resor och andra kostnader. Han ska också ha bett human resources-avdelningen att göra sitt bästa med att stoppa nyckelpersoner från att gå till rivaler då dessa "är den mest värdefulla tillgången i företaget”.

ZTE är efter tre månader på väg att få sina amerikanska sankioner bortplockade. Detta kommer efter att företaget tecknat avtal om att placera 400 miljoner dollar i ett spärrkonto, det sista kravet som behövdes för att amerikanska handelsdepartementet ska upphäva sanktionerna.

Länkar och källor:

www.scmp.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser