Bildkälla: Stockfoto

Consensus Sverige Select minskade 12,05 procent i september - turbulent månad efter centralbankernas räntebesked

Fonden Consensus Sverige Select minskade 12,05 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 38,17 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Anders Wright.

Inledningsvis skriver förvaltaren att september varit en turbulent månad. Förvaltaren bedömer att marknaden kan återgå till något mer positiv under en kortare period efter att eventrisken inför FEDs räntebesked är över.

Under september månad släpptes en blankarrapport mot Truecaller.

"Rapporten lyfte redan kända faktorer, samt nya faktorer som kan komma att påverka bolaget. Efter att rapporten släpptes kom bolaget med en kort kommentar om att de ska bemöta kritiken som lyfts i rapporten. Vi inväntar bolagets kommentarer för att se om de kan reda ut dessa frågetecken. Aktien har under en tid även tampats med större utflöden där dessa delvis kunde förklaras med att storägaren Sequoia valt att sälja en del av sin position i bolaget", skriver förvaltaren.

Vidare släppte fiberbolaget Alcadon nya finansiella mål där målet numera är att årligen öka omsättningen med 37 procent samt EBITA med 43 procent.

Hexatronic beskrivs ha utvecklats bra gentemot marknaden. Förvaltaren tror på en ännu högre tillväxt än analytikerkåren, baserat på bolagets ocykliska egenskaper.

Avslutningsvis kom den europeiska läkemedelsmyndigheten med en rekommendation att Sobis läkemedelskandidat Loncastuximab bör godkännas för behandling av B-cellslymfom.

"Rekommendationen innebär i sig inget godkännande utan detta ett beslut för EU-kommissionen som i regel följer CHMP’s rekommendationer".

De största innehaven i portföljen vid månadsskiftet var Hexatronic, Sobi och Embracer med portföljvikter om 14,45, 8,61 respektive 7,08 procent.

Consensus Sverige Select, %september, 2022
Fond MM, förändring i procent-12,05
Fond i år, förändring i procent-38,17
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER