Bildkälla: Stockfoto

Plain Capital Bronx ökade 9,23 procent i oktober - förvaltaren tror på kraftig återhämtning 2023

Fonden Plain Capital Bronx steg 9,23 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden minskat 27,01 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Patrik Wallenberg.

Förvaltaren skriver att mycket talar för ett julrally på aktiemarknaden och att man står inför en starkare avslutning på börsåret.

"För att motivera en starkt avslutning på börsåret anser vi att en paus i uppgången tillsammans med en svagare amerikansk dollar mot den svenska kronan ska ligga i korten. Vidare ser vi den höga andelen kassa vid sidlinjen hos förvaltare och utebliven kapitulation hos retail som ytterligare bränsle för en stark avslutning på börsåret", skriver Wallenberg.

Förvaltaren menar också att den historiskt höga andelen blankningar kan vid en potentiell inflationstopp och duvaktiga centralbanker leda till att man försöker täcka upp sina blankningspositioner och plocka hem vinsten.

Vidare menar Wallenberg att man förväntar sig en svag inledning på 2023 men är samtidigt inställd på en kraftig och ihållande återhämtning på marknaden efter det första kvartalet nästa år.

"Detta med bakgrunden av att vi förväntar oss en nedgång i inflationen, lugnare räntebana och flödesförflyttningar in i Europa med en svagare amerikansk dollar som vägvisare för globala förvaltare", avslutar förvaltaren.

De största positiva bidragsgivarna till fondens portfölj under månaden var Dedicare och Mycronic.

Plain Capital Bronx, %oktober, 2022
Fond MM, förändring i procent9,23
Fond i år, förändring i procent-27,01
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER