Meditationsappen Calm har tagit in 27 miljoner dollar

Meditationsappen Calm har tagit in 27 miljoner dollar till en värdering pre-money om 250 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

I mars uppgav källor till CNBC Calm var i färd med att genomföra en betydande finansieringsrunda. Då uppgavs bolaget vara på väg att ta in över 25 miljoner dollar, vilket alltså visade sig stämma.

Finansieringsrundan leddes av Insight Venture Partners med deltagande från Ashton Kutcher's Sound Ventures och sångaren Harry Styles. Innan denna runda hade Calm erhållit 1,5 miljoner dollar i såddfinansiering.

Insight Ventures-investeraren Harley Miller uppger att man är användare av apptjänsten sedan lång tid tillbaka och tror på syftet samt teamet som står bakom appen. Skådespelaren Ashton Kutcher är inne på samma spår och uppger att teamet bakom Calm har byggt en väldigt imponerande produkt som förbättrar livet för miljontals människor.

Calm uppger i pressmeddelandet att man redovisade intäkter om 22 miljoner dollar under 2017 och nu har en årlig takt på 75 miljoner dollar i intäkter.

Calm, som av Apple utsågs till årets app 2017, lanserades för sex år sedan. Calm är gratis att ladda ned men tar 60 dollar per år för prenumeration av hela biblioteket med innehåll.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser