Bildkälla: Stockfoto

ABB och SKF i nytt samarbetsavtal - rör automation av tillverkningsprocesser

Kraft- och automationsbolaget ABB och verkstadsbolaget SKF utökar sitt partnerskap och sluter ett samförståndsavtal för att undersöka möjligheterna för samarbete inom automation av tillverkningsprocesser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom avtalet ska aktörerna identifiera och utvärdera lösningar för att förbättra tillverkningskapaciteten samt stödja kundernas ökade produktionseffektivitet. På längre sikt är tanken att utforska nya affärsmöjligheter inom både traditionella och nya marknadssegment, framgår det.

- Efterfrågan på automation ökar till följd av en minskande befolkning i arbetsför ålder, stigande arbetskraftskostnader och industrins arbete för att skapa resurseffektiva verksamheter i transformationen till en mer hållbar tillverkning. Jag är därför glad över att få tillkännage detta fördjupade partnerskap tillsammans med SKF, kommenterar ABB:s vd Björn Rosengren.

De två företagen har nyligen även tecknat avtal om bland annat leverans av specifika projekt inom avancerad tillverkningsautomation.

- ABB är en viktig partner för oss inom detta område och vi båda, som två ledande industriföretag, kommer att fortsätta att utveckla innovativa lösningar för att ytterligare öka våra kunders konkurrenskraft, säger SKF:s vd och koncernchef Rickard Gustafson om samarbetet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER