"Med den här typen av attityd från Uniqlo, och deras grundare som är så arrogant, satsar de förmodligen på att konsumenterna på fastlandet kommer att glömma det om några dagar och fortsätta att köpa. Så, kan vi stå på oss den här gången?", skrev en användare.
Även det kinesiska utrikesministeriet har uttalat sig. Dess talesperson sade att man hoppas att "företagen kan eliminera politiska påtryckningar och dålig inblandning och självständigt fatta affärsbeslut i linje med sina egna intressen".
Xinjiang-frågan är känslig eftersom det har förekommit rapporter om tvångsarbete. Detta som ett led i en indoktrinering av den muslimska befolkningen som utgör majoriteten.
Större Kina, det vill säga inräknat för Taiwan och Hongkong, står för över 20 procent av Fast Retailings intäkter. Bolaget har inte återkommit med en kommentar till Reuters.
Under 2021 ställdes H&M inför en bojkott efter ett uttalande på sin webbplats om att man inte längre skulle köpa bomull från Xinjiang. Även flera andra västerländska varumärken som Nike, Puma, Burberry, Adidas med flera hamnade i hetluften kring frågan.