Bildkälla: Stockfoto

Storytels streamingintäkter i Q2 i linje med prognos

Ljudboksspecialisten Storytel ökade streamingintäkterna med 29 procent till 704 miljoner kronor under det andra kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Prognosen låg mellan 698-705 miljoner kronor. Exkluderat den ryska verksamheten var tillväxten 31 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Även streamingintäkterna för Nordics-segmentet var i linje med prognos, och landade på 469 miljoner kronor. Det genomsnittliga antalet betalande abonnenter i Norden under
Q2 var 1 078 000, vilket överträffar förväntningarna och motsvarar en årlig ökning på 94 400
abonnenter jämfört med Q2 2021.

Intäkterna för Non Nordics landade på 235, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 93 procent. Exkluderat Ryssland var siffran 112 procent. Genomsnittliga antalet abonnenter var 953 000 under Q2, vilket motsvarar en årlig tillväxt om 48 procent (64 exkluderat Ryssland).

Genomsnittlig intäkt per användare (ARPU) var 116 kronor per månad (112).

"Under det andra kvartalet i år visade Storytel tillväxt på prioriterade marknader i Norden, Europa och USA. Under kvartalet introducerade vi även med framgång limited-on-time abonnemanget Basic på flertalet marknader. Initiativet ligger i linje med vår ambition att kontinuerligt erbjuda relevanta alternativ för våra abonnenter. Basic kompletterar Unlimited- och Family-abonnemangen på ett förtjänstfullt sätt, inte minst i utmanande tider när människors hushållsekonomi drabbas av inflationens följdverkningar", kommenterar Ingrid Bojner, tf vd på Storytel.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER