I SAMARBETE MED ACOUSORT
Bildkälla: AcouSort

AcouTrap korsar Atlanten

Medicinteknik I våras lanserade AcouSort den tredje generationen av AcouTrap-systemet – ett benchtop-baserat forskningsinstrument för automatiserad provberedning av celler, extracellulära vesiklar, bakterier och virus. Sedan lanseringen har AcouSort upplevt ett växande intresse för denna unika produkt och förra veckan reste AcouSorts Commercial Director Agnes Michanek västerut för att sammanstråla med Kelley Intehar, AcouSorts Sales Director North America. I skrivande stund har Agnes och Kelly precis avslutat den första och mycket framgångsrika nordamerikanska demoturnén med det nya AcouTrap-systemet.

Omedelbar framgång

Demoturnén följde på framgångarna på CYTO 2023 (en kongress med fokus på cytometri) och på BIO 2023 i Boston, USA (en internationell kongress som attraherar mer än 14 000 ledande personer inom bioteknik- och läkemedel). Både CYTO och BIO genererade ett antal förfrågningar om AcouTrap inom såväl cellområdet som extracellulära vesiklar.

Under sommaren har AcouSort arbetat hårt för att stärka AcouTraps prestanda ytterligare genom att förbättra effektivitet och kapacitet. Detta har i sin tur öppnat upp ännu fler områden där AcouTrap kan göra verklig skillnad. Teamet på AcouSort har också samarbetat med kunder i reella applikationer, vilket har gjort det möjligt för företaget att förbättra AcouTrap-applikationerna ytterligare och effektivisera AcouTrap-protokollen.

Ute på vägarna

Utrustade med kundförfrågningarna om det nya AcouTrap-systemet gav sig Agnes Michanek och Kelly Intehar ut på en demoturné som täckte tre stater under tio dagar. Under turnén besöktes kunder som var intresserade av att kunna isolera såväl celler som extracellulära vesiklar samt virus för användning i forskning eller OEM-applikationer. Även om det nya AcouTrap-systemet är designat för att vara ett dedikerat forskningsinstrument är produkten och dess teknik också helt OEM-kompatibel.

”Under USA-turnén stannade vi också till på NIH:s forskningsfestival (National Institutes of Health) där vi ställde ut det nya AcouTrap-systemet och var värd för en presentation av AcouTrap. Evenemanget besöktes av både etablerade och unga forskare”, säger Agnes Michanek.

Med tanke på intresset under de senaste månaderna förutser AcouSort ytterligare demoresor i både november och december för att få möjligheten att träffa fler forskargrupper som är intresserade av att utvärdera företagets unika teknik. Under 2-6 december kommer AcouSort att delta i Cell Bio 2023 mötet i Boston, USA.

”Acceptansen och entusiasmen inför funktionerna i vårt nya AcouTrap-system kommer att skapa ett hektiskt och stimulerande schema för resten av kalenderåret”, avslutar Kelly Intehar.

AcouTrap-principen

AcouTrap är en mikrofluidisk plattform där biopartiklar fångas upp i en akustisk fälla med hjälp av mjuka ljudvågor som håller provet intakt. Systemet är utvecklat för anrikning och rening samt utför snabba reaktioner som infärgning och antikroppsmärkning. Blandningen förbättras av den akustiska strömmen genererad av ultraljudet i AcouTrap, vilket förkortar inkubationstiderna. AcouTrap-plattformen fungerar på standard 96-brunns mikroplattor eller mikrocentrifugrör. Systemet är automatiserat och snabbt och genererar utdataprover med hög kvalitet, hög genomströmning och hög cellviabilitet.

För att läsa mer om AcouSort, besök bolagets hemsida www.acousort.com.

Om du är intresserad av att investera i AcouSort, klicka här för att komma till AcouSorts profilsida på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med AcouSort. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER