Bildkälla: Stockfoto

Börsvärlden möter Max Söderpalm

Intervju Max Söderpalm driver Podden som gör dig glad. Här berättar han hur podden kom till, vem som lyssnar på den samt vad han har för strategi kring investering och pengar.

I samband med releasen av antologin JA! Boken som gör dig glad, började Max att intervjua alla författarna som var med i boken. Det blev 12 inspirerande avsnitt, positiva och med olika inriktning inom personlig utveckling. De som intervjuas är auktoriteter i sina olika ämnen. 

 – Jag fick så mycket bra kommentarer av lyssnarna, så därför fortsatte jag. Tittar man tillbaka på det vi har gjort under vårt första år känns det mycket stimulerande och jag är stolt. Det är en imponerande samling kunskap att hämta för den som är intresserad av att bli bättre inom personlig utveckling, affärer och framgång, säger Max entusiastiskt. 

Vem lyssnar på podden?

 – I första hand är det affärsmän och affärskvinnor som vill ha inspiration och nya kunskaper. Att vi har namnkunniga gäster gör sitt till. Då vet lyssnaren att den kan lita på att informationen är rätt och att den ges för att hjälpa och utveckla. 

Vad har du på gång annars? 

 – Jag har precis skrivit och givit ut min nya bok Nätverka dig till framgång - Så får du nya leads, följare och kunder, tillsammans med min medförfattare Nina Jansdotter. Vi såg att människor just nu behöver stöd för att våga nätverka. 

Många har blivit mer blyga och försiktiga när det gäller att se andra i ögonen och träffas. Man är också rädd för att posta inlägg i sociala medier, menar Max. 

 – Eftersom vi båda, på olika sätt, har byggt upp egna stora nätverk under hela 2000-talet känns det som ett viktigt ämne att dela med sig av. 

Vad har du för filosofi vad gäller pengar? 

 – Jag tror på långsiktiga investeringar i bolag som jag själv förstår mig på. Utdelningsaktier ligger mig varmt om hjärtat. Och just nu är räntemarknaden intressant igen, efter att under lång tid varit obefintlig.
Vad har du för investeringsstrategi? Är du kortsiktig eller långsiktig? 

 – Att hitta bolag man kan äga länge är spännande. När jag köper gör jag det för att jag vill vara med och följa bolaget.

På börsen är Max intresserad av bolag som man kan lita på över tid. Han tittar i första hand på storbolagslistan. Som uppbokad konsult och talare finns inte tiden att följa med timme för timme, det blir mer dag för dag som han håller koll på sina investeringar.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER