I SAMARBETE MED BPC INSTRUMENTS AB
Bildkälla: BPC Instruments AB

BPC Instruments – stabilt bolag med en stark tillväxttrend

Bioenergi Med en dedikerad personal och en ständig strävan efter innovation och utveckling, fortsätter bolaget att vara en drivande kraft inom tekniksektorn. Börsvärlden tog kontakt med Dr. Jing Liu, VD för BPC Instruments för att få reda på vad som just nu är aktuellt för bolaget.

BPC Instruments AB (Publ) är ett teknikföretag som är specialiserat på att tillverka avancerade analysinstrument som möjliggör en effektivare, tillförlitligare och mer högkvalitativ forskning och analys för industrier inom förnybar bioenergi och miljöbioteknik. Företaget grundades 2005 och har sedan dess blivit välkänt för sina högkvalitativa produkter och expertis inom området. BPC Instruments har en stark närvaro på marknaden och har etablerat sig som en pålitlig partner för många företag från hela världen. 

Nyligen publicerade BPC Instruments sitt årsresultat vilken visade att man är solitt och ett stabilt bolag med en stark tillväxttrend. De har uppnått en imponerande nettoförsäljningstillväxt på 27 %, vilket man från bolagets håll ser som ett bevis på medarbetarnas hårda arbete och engagemang för innovation, kvalitet och kundnöjdhet. Trots det senaste årets utmaningar har de lyckats behålla sin lönsamhet samtidigt som de har uppnått en anmärkningsvärd tillväxt.

– När vi går vidare in i 2023 är jag glad att säga att vi har fått en bra start. Vi har redan uppnått många långsiktiga strategiska milstolpar, och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta vårt momentum under resten av året. Vårt fokus kommer att vara att accelerera vår affärsutveckling både inom biogas och nya marknadssegment. Sammantaget är jag optimistisk om framtiden för BPC Instruments och ser fram emot vad resten av 2023 har för möjligheter, kommenterar Jing Liu nuläget.

Under 2022 uppnådde BPC Instruments en imponerande nettoomsättningsökning på 27 %, vilket motsvarar 33,5 MSEK jämfört med 26,4 MSEK 2021. Q4 satte också ett nytt rekord med en nettoomsättningsökning på 21% jämfört med samma period 2021, vilket motsvarar över 11,1 MSEK. BPC:s EBIT för året är 5,1 MSEK, vilket är i linje med siffran på 4,9 MSEK 2021.

– Även om vårt nettoresultat påverkades av betydande investeringar i personal och infrastruktur, samt ökade kostnader i försörjningskedjan på grund av den globala finanskrisen, har vi upprätthållit en väl avvägd strategi för affärsutveckling mellan investeringar i expansion och att upprätthålla lönsamhet under turbulenta tider. Vi har planer på att lansera en helt ny generation flaggskeppsprodukter under 2023 och ytterligare förbättra kontrollen av vår produktion och lager. Detta tror vi kommer att öka vår vinstmarginal. Vi är entusiastiska över de många lovande innovationerna under 2022 och början av 2023, och vi är övertygade om att BPC Instruments stora affärsutvidgning bara har börjat, säger Jing Liu.

Det har varit ett turbulent år med kriget i Ukraina och kriser som avlöst varandra. Det har även varit BPC:s första år som noterat bolag. Många bolag har haft enorma problem när det kommit till att tackla de nya utmaningar som man tvingats möta. Vi bad Jing Liu att kommentera den tid som bolaget har varit börsnoterade:

– Trots det senaste årets utmaningar med globala konflikter, en turbulent finansmarknad och en energikris, har BPC Instruments återigen visat stabilitet och lönsamhet i en instabil värld. Jag är tacksam för erkännandet, det ökade förtroendet och intresset från investerare, som är intresserade av långsiktig solid företagstillväxt inom cleantech och hållbarhet. Med en stark försäljningspipeline och finansiell ställning med återkommande intäkter, fortsätter vi att investera i innovation och utveckling samtidigt som vi säkerställer högsta kvalitet i hela BPC:s produktportfölj. Vårt fokus ligger kvar på att vara serviceinriktade och alltid möta våra kunders behov.  Jag tror att detta synsätt utgör grunden för vår affärsverksamhet och ger en solid grund för att vinna förtroende och trovärdighet på finansmarknaden.Trots det senaste årets utmaningar med globala konflikter, en turbulent finansmarknad och en energikris, har BPC Instruments återigen visat stabilitet och lönsamhet i en instabil värld. Jag är tacksam för erkännandet, det ökade förtroendet och intresset från investerare, som är intresserade av långsiktig solid företagstillväxt inom cleantech och hållbarhet. Med en stark försäljningspipeline och finansiell ställning med återkommande intäkter, fortsätter vi att investera i innovation och utveckling samtidigt som vi säkerställer högsta kvalitet i hela BPC:s produktportfölj. Vårt fokus ligger kvar på att vara serviceinriktade och alltid möta våra kunders behov. Jag tror att detta synsätt utgör grunden för vår affärsverksamhet och ger en solid grund för att vinna förtroende och trovärdighet på finansmarknaden.

BPC är en pionjär och nischspelare inom sitt område och man är fast beslutna att tillhandahålla överlägsen kvalitet och funktioner både vad gäller hårdvara och mjukvara.

Bolaget har djup kunskap och expertis inom bioteknikområdet, där deras produkter har stor användningspotential. BPC strävar ständigt efter att utveckla och förbättra sina produkter för att ligga steget före konkurrenterna. Under 2023 kommer de att lansera en ny generation av sin produktportfölj för att bibehålla sin ledande position inom både biogas och nya affärsområden. Förra året lämnade bolaget in patentansökningar som täcker flera banbrytande tekniska framsteg för deras kommande analysinstrument med tillämpningar inom flera biotekniksektorer. Deras strategi är att kombinera en offensiv tillväxtplan med starkt skydd av immateriella rättigheter. BPC Instrument kommer kontinuerligt att utvärdera och fatta strategiska beslut för att säkra sin ledande position på marknaden.

Som avslutning vill vi på Börsvärlden såklart veta vad en aktieägare förvänta sig av BPC?

– BPC Instruments affärsutvecklingsstrategi är perfekt anpassad till nuvarande och framtida globala efterfrågan och trend, med fokus på förnybar bioenergi, hållbarhet och innovation inom bioteknikanalys. Genom att erbjuda produkter som har en positiv inverkan på både kunder och miljö, är BPC Instruments väl positionerat för att dra nytta av den växande efterfrågan på hållbara lösningar. Som befintlig aktieägare eller potentiell investerare kan man förvänta sig att BPC fortsätter att prioritera teknisk innovation, upprätthålla en entreprenörsanda och driva en offensiv tillväxtplan inom affärsområden med stor marknadstillväxtpotential. Företaget har visat en enastående förmåga att bibehålla stabil tillväxt även under de mest instabila tider. För investerare som är intresserade av långsiktig, hållbar företagstillväxt är en investering i BPC Instruments ett utmärkt val, avslutar Jing Liu.

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med BPC Instruments AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER