Bildkälla: Stockfoto

Cykelanalys på S&P 500

Veckans graf De senaste åren har S&P 500 handlats med en cykelbotten ungefär var 180:onde dag. Liksom all form av analys är den inte hundraprocentig, ibland träffas en botten tidigare och ibland senare. Men det vi vill belysa idag är att den amerikanska börsen utifrån ett cykelperspektiv befinner sig i ett mycket intressant läge nu in mot mitten av april! Om historien är någon guide bör nämligen S&P toppa temporärt nu i februari och i bästa fall konsolidera i tid fram till början av april. Mer troligt är att vi kommer att se någon form av vinsthemtagning och där blir således 4800-nivån viktig att bevaka! Skulle den nivån brytas kan rekylen ta indexet ner mot 4700-4600-nivån.

Den uppmärksamme läsaren ser att vi just nu har en ”RSI-extreme” i veckochartet då RSI(9) noteras över 80, vilket indikerar hög sannolikhet för en högre topp  efter denna rekyl! Hur hög den blir kommer att avgöra mycket av hur en stundande rekyl spelar ut. Om den blir i tid eller en större priskorrektion. Men att just nu på 6-8 veckors sikt plocka bort lite marker från bordet bör inte vara helt fel.

Den som ändå vill ha kvar bra med exponering om denna analys visar sig vara felaktig kan istället dra fördel av den låga volatiliteten i marknaden och byta viss direkt exponering mot köp-warranter mot en högre lösenkurs längre fram i tiden. Att jobba med en kombination av ökad kassa och denna typen av instrument är ett sätt att inte riskera allt man äger, men även vara med på en ”melt-up” om våren visar sig bjuda på en sådan.

Veckans graf är skriven av: David Bagge

https://augere.se/  Veckans Graf är ett samarbete mellan Börsvärlden och Augere. Augere erbjuder ett medlemsbaserat community med fokus på handel i finansiella instrument och nyheter.

 

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER