I SAMARBETE MED SVENSKA FRIBREVSBOLAGET
Bildkälla: Nicklas Hellberg, grundare och VD

Flygande start för Sveriges nya pensionsbolag

Försäkringar Sedan 2020 har lagstiftningen ändrats i flera steg i syfte att ge dig som pensionssparare makt över dina pengar. Idag går det att samla och slå ihop dina utsprida pensionspengar som ligger i s.k. fribrev - något som Svenska Fribrevsbolaget hjälper sina kunder med

Svenska Fribrevsbolaget fick tillstånd att driva fondförsäkring 2019. Innan dess var det nästan 10 år sen det startades ett nytt fondförsäkringsbolag i Sverige. Konkurrensen är välkommen. Nicklas Hellberg, grundare och VD, berättar om starten, hur du gör för att få högre pension och får tag i fonder som inte erbjuds av andra försäkringsbolag.

Ni är Sveriges senast startade fondförsäkringsbolag, hur har kunderna tagit mot er?

-Vi har haft en fantastisk start. Redan i år går vi om flera av de mer etablerade bolagen vad avser flyttvolymer netto. Vårt kunderbjudande har verkligen tagits emot väl. Men jag är inte förvånad. Vi drev under många år Pensiono.se, en jämförelsesajt för pensionsbolag. Där lärde vi oss vad dagens kunder efterfrågar, nämligen ett tydligt erbjudande som fokuserar på att ge kunden högre pension. Transparenta avgifter, digitala gränssnitt i kombination med personlig hjälp. Allt detta erbjuder Svenska Fribrevsbolaget med följden att kundtillströmningen är god.

Vad gör Svenska Fribrevsbolaget som inte redan etablerade försäkringsbolag gör?

-Vi ger våra kunder högre pension genom tre steg:

1.Enkelt & kostnadsfritt att komma igång - Anmäl dig, få en sammanställning av dina fribrev.

2. Analys & flytthjälp dina fribrev analyseras och du får hjälp att flytta de fribrev som kan och bör flyttas.

3. Låga avgifter & rätt fonder för dig – Hos Svenska Fribrevsbolaget återförs fondprovisioner till dig som kund vilket resulterar i låga avgifter samt att du kan vara säker på att Svenska Fribrevsbolaget och du har samma mål, att hjälpa dig välja rätt fonder som ger dig så hög pension som möjligt.

Vilka fonder erbjuder ni?

-SFB erbjuder ett kvalitetssäkrat utbud av ca 150 st. fonder. Vi tar betalt via en transparent försäkringsavgift och återför all provision från fondbolagen till kunden. Det innebär att vi kan arbeta med fonder som är billiga eller som inte betalar någon provision. Våra kunder kommer således åt en ny kategori av fonder som många försäkringsbolag inte erbjuder.

De fondportföljer vi sätter ihop har bara ett mål, att ge kunderna så hög avkastning som möjligt. Utveckling på våra fondportföljer har varit mycket god. Se hur portföljerna ser ut här: https://www.svenskafribrevsbolaget.se/media/view/23543

Många kunder väljer någon av våra färdiga fondportföljer. Men vi kan även anpassa portföljerna så att de passar varje kund individuellt. Det går såklart också bra att själv välja fonder från vårt kvalitetssäkrade fondtorg.

Hur ser den närmaste framtiden ut för bolaget?

- Vi fortsätter att växa och söker nu personal med olika kompetenser. Målsättningen är att vara nästan dubbelt så många anställda om ett år.

Långsiktiga större mål?

- Vårt mål är att bli svenska folkets fribrevsbolag!

 

FÅ EN KOSTNADSFRI SAMMANSTÄLLNING HÄR!

 

 


 

 

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Svenska fribrevsbolaget. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER