I SAMARBETE MED GODSINLÖSEN NORDIC AB
Bildkälla: Christian Jansson, VD på GIAB.

Hållbarhet viktigare än någonsin – dags för börsnotering av hyllat återbruksbolag

Emission Hållbarhet genomsyrar dagens samhälle och att som företag ha en tydlig hållbarhetstrategi blir allt viktigare. Tillsammans med kunder som Folksam, CDON, BSH Home Appliances AB och IKEA har Godsinlösen Nordic AB (GIAB) sedan 2012 arbetat med att utveckla cirkulära affärsmodeller. Genom en börsnotering på First North Growth Market får GIAB de förutsättningarna som krävs för att vidare kunna utveckla verksamheten och expandera inom Norden.

GIAB har tagit fram en cirkulär process och en digital plattform, GIAB Circular Platform™, för storskaligt och modernt återbruk. Affärsidén är att optimera produktflöden enligt cirkulärekonomiska principer och idag erbjuder bolaget en cirkulär skaderegleringsprocess åt försäkringsbranschen samt en helhetstjänst för att hantera returer och reklamationer åt e-handelsbolag, distributörer och producenter.

Tjänsten för returhantering kallas Re:Commerce och är bolagets snabbast växande affärsområde, med en egen e-handel (www.returhuset.se) som från lansering Q4 2019 växte till drygt 28,5 MSEK i omsättning under 2020. Det är här GIAB:s största tillväxtpotential ligger: tre miljoner returer hanteras i Sverige varje år och tre miljarder inom Europa. Den svenska e-handeln hade ett rekordår och omsatte 122 MDSEK 2020 och prognosticeras att omsätta 192-287 MDSEK 2025, vilket innebär att antalet returer och behovet av en hållbar returhantering kommer att öka. 

– E-handeln har stora utmaningar när det kommer till att hantera returer på ett effektivt och hållbart sätt. Tiden för slit- och slängsamhället är förbi. Nu måste vi tänka annorlunda och det är här GIAB kommer in i bilden. Vi hjälper våra kunder att öka sin lönsamhet, samtidigt som vi skapar ett konkret hållbarhetsarbete och levererar hållbarhetsdata till våra kunder på de produkter som återbrukas, säger Matilda Jarbin, COO & Hållbarhetschef på GIAB. 

GIAB är nu moget att gå in i en ny fas av tillväxt med utökade marknadssatsningar i Sverige, Norge och Finland samt en expansion av verksamheten till Danmark. En börsnotering på First North ger GIAB förutsättningarna och de finansiella resurserna att accelerera försäljningen genom marknadsföring och försäljningsbearbetning.  

– Sedan 2015 har vi haft en genomsnittlig omsättningstillväxt på 55 procent, där vi gått från 22,5 miljoner kronor i omsättning och 14 anställda 2015, till ca 203 miljoner kronor i omsättning och 87 anställda år 2020. Syftet med börsnoteringen och att ta in nytt kapital är att gasa på utvecklingen ytterligare och expandera geografiskt i resten av Norden och i Tyskland, säger Christian Jansson, VD på GIAB. 

Textruta

Teckna härwww.giabnordic.se/ipo-godkannande/

www.giabnordic.se

www.returhuset.se

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Godsinlösen Nordic AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER