I SAMARBETE MED IRISITY
Bildkälla: Stockfoto

Intervju med Marcus Bäcklund, vd för Irisity

#FEMsnabba Mjukvaruföretaget Irisity befinner sig i en stark tillväxtfas som innefattar en global expansion. Läs vad Marcus Bäcklund har att berätta om algoritmer, intelligenta kameror och bolagets framtidsvisioner.

Kan du kort beskriva vad ni gör och vad som är er vision?

– Vi är ett publikt mjukvaruföretag som utvecklar avancerad videoanalys baserad på maskininlärning. Vårt mål är att effektivisera en säkerhetsindustri under stark förändring och digitalisering. Huvudkontoret är på Lindholmen i Göteborg och övriga kontor är i Israel, USA, Förenade Arabemiraten och Singapore.

Vad har hänt det senaste året?

– Vi är i en stark tillväxtfas där vi främst expanderar globalt genom såväl organisk som förvärvstillväxt. Under året har vi bland annat genomfört ett större förvärv av ett israeliskt bolag, byggt organisationen och utökat såväl vår sälj-, utvecklings- samt kundsupportkapacitet. Vi har också lanserat flera nya spetsalgoritmer inkluderat en algoritm för SL som räddar liv i tunnelbanan.

Hur fungerar era algoritmer?

– Vår mjukvara IRIS kan användas med samtliga kameror på marknaden såväl befintliga som nya. Genom att låta IRIS analysera varje pixel i kameraströmmen och förstå pixelmönster sker en dramatisk ökning av bevakningseffektiviteten. Eftersom vi ”hårdtränar” våra algoritmer uppnår IRIS en mycket hög precision i detekteringen, något som annars skulle kräva orimligt kostsamma manuella resurser.

Vilka utmaningar och möjligheter ser ni 2022?

– Vi räknar med att fortsätta skala upp vår affär inom samtliga kundsegment internationellt, den främsta utmaningen ligger i att påskynda digitaliseringen tillsammans med stora globala företag. Sen hoppas vi också på ett avklingande i pandemin. Vår potential är alla de miljontals kameror runt om i världen som behöver uppdateras med intelligens.

Vad kan en aktieägare förvänta sig av er som bolag?

– Vi kommer fortsätta leverera stark tillväxt och därmed aktieägarvärde.

Läs mer på https://irisity.com/sv/

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Irisity. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER