I SAMARBETE MED GREENMERC
Bildkälla: Fotograf: Charlotte Holborn

Intervju med Arvid Börje Ramberg, vd för fintechbolaget GreenMerc

#Femsnabba Börsvärlden möter Arvid Börje Ramberg, vd för fintechbolaget GreenMerc som nyligen förvärvade kryptobörsen Trijo.

För de som inte vet så mycket om er på GreenMerc, kan du berätta vad ni gör?

Vi bygger en brygga mellan krypto och traditionell finans. Övertygelsen som genomsyrar allt vi gör är att digitala tillgångar kommer bli en allt viktigare del av våra liv. Det ger oss förutsättningar att skapa tjänster och produkter som löser nyckelproblem för privatpersoner och företag genom att utnyttja möjligheterna med den senaste tekniken. 

GreenMerc har utvecklat de bakomliggande systemen under de senaste två åren. Det är en överlägsen likviditetsmotor för digitala tillgångar som gör att vi är den första svenska aktören med ett handelserbjudande som kan konkurrera med de globala börserna. 

Berätta lite om tankarna bakom förvärvet av Trijo.

Styrkan i förvärvet är att Trijo och GreenMerc kompletterar varandra så bra. Vi har system och kompetens de saknar, och vice versa. Det finns ingen överlappande personal eller funktionalitet. Trijo är den svenska kryptobörsen med tveklöst bäst rykte, som har grundats och drivs av experter inom området. Tillsammans med vårt team kommer det bli hur bra som helst!

Kommer Trijos kunder att beröras av förvärvet?

Min absoluta målsättning är att Trijos kunder ska bli de stora vinnarna på det här förvärvet. Förändringarna vi har i vår pipeline kommer göra deras användarupplevelse mycket, mycket bättre. Jag tror även många kommer våga testa lite mer aktiv handel med tiden när vi har börjat slå ihop systemen.

Ni satsar på att bli en av de större kryptospelarna i Norden. Hur ser planen ut för att nå dit?

Genom att leverera så mycket kundvärde vi bara kan och fortsätta det arbete som Trijo själva har påbörjat. Vi verkar i en förtroendebransch och kommer vårda det starka förtroende som Trijo åtnjuter av sina kunder. Genom att sätta kunderna först och erbjuda en tjänst i världsklass tvekar jag inte en sekund på att vi är störst i norden inom inte allt för lång tid.

Hur skulle du säga att kryptovalutans framtid ser ut?

Jag tror de flesta börja inse att kryptobranschen är här för att stanna. Dock sker den mesta utvecklingen och tekniska framstegen under radarn och mest fokus ligger tyvärr oftast på priset och den enorma volatiliteten.

Jag tycker man ska vara ödmjuk inför att saker måste få ta sin tid och användningsområden från den här branschen kan ligga en bit framåt i tiden.

Det finns fortfarande en del hinder på vägen. Exempelvis är det regulatoriska landskapet fortfarande oklart samt att användarupplevelse bland många aktörer fortfarande har en del kvar att önska. Gällande användarupplevelsen, kommer vi på Trijo göra vårt yttersta för att föra utvecklingen framåt.

Om Arvid Börje Ramberg: han har tidigare arbetat som produktspecialist och affärsutvecklare på Avanza, med börshandlade produkter på Morgan Stanley i London, och varit med och grundat Sveriges första virtuella handelsgolv och trading-community, Augere.

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med GreenMerc. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER