Bildkälla: Stockfoto

Intervju med Eric Strand AUAg

Teaser Börsvärlden har träffat Eric Strand – en av Sveriges mest profilerade råvaru- och ädelmetallskännare och uppskattad studiogäst i många svenska och internationella nyhetskanaler. Eric har en gedigen bakgrund bakom sig i finansbranschen, där hans kunnande sträcker sig långt utanför det vi kanske mest förknippar honom med – ädelmetaller med guldet i centrum för hans kunnande. Läs artikeln i sin helhet i det senaste numret av Magazine Börsvärlden

På sin fritid är han en hängiven yogautövare – meditation i rörelse som han själv beskriver det.  Vad många kanske inte känner till är att han har varit en riktigt duktig elitidrottare som fäktare under 1980 – och 1990-talet med flera landslagsuppdrag.

Om vi hoppar till fäktningen och idrotten direkt – hur kom den in i ditt liv och har den påverkat din fortsatta yrkeskarriär på något sätt?

Jag idrottade riktigt mycket i min ungdom och det blev fäktningen som blev min stora passion. Mycket hård träning med världscuptävlingar, junior-VM, EM, WM och OS under åren. På senare år har jag förstått värdet från detta. Alla i världseliten förlorar nämligen väldigt många matcher och tävlingar men har det gemensamt att man kommer tillbaka ännu mer laddad. Man bygger upp en egenskap som gör att rädslan för förluster inte tar över och begränsar den egna utvecklingen i livet.

Idag driver du AuAg Fonder med fokus på ädelmetaller och gröna investeringar – hur kom du på tankarna att starta egen förvaltning och hur vågade du ta ”risken” att satsa på en egen verksamhet?

Efter att ha jobbat med enskilda kunder och deras portföljer i över 20 år så kände jag runt 2012 att jag ville börja skapa egna fonder. I början som samarbeten men sen under 2019 gavs situationen där jag kände att jag måste skapa ett eget varumärke. Så blev det, och det var en tuff resa med en osäker framtid. Att få fondverksamhet att nå viss lönsamhet kräver väldigt stora volymer. Idag förvaltar vi ca 1700 miljoner i våra svenska fonder vilket känns riktigt bra efter bara dryga 4 år. Inget från någon stor start-up investerare utan allt från våra nu nära 40 000 investerare. Själv har jag allt mitt investerade kapital i våra fonder.

Läs artikeln i sin helhet här

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER