I SAMARBETE MED LC-TEC
Bildkälla: Stockfoto

Intervju med Olle Westblom, vd för LC-Tec

#femsnabba LC-Tec är ett teknikföretag specialiserat på optiska komponenter baserade på flytande kristallteknologi (LC). Här berättar Olle Westblom lite om deras framtidsplaner.

1. Var befinner ni er just nu och hur ser närmsta åren ut?

 – Omställning från småskalig produktion av elektroniska ND-filter till massproduktion.

Ett mångårigt utvecklingsarbete med uppåt hundra miljoner investerat i utveckling och anläggningar börjar äntligen bära frukt. Våra elektroniska ND filter (som varierbart och steglöst styr ljusinsläppet, separat från bländaren) finns i flera av de mest högpresterande videokamerorna på marknaden där volymerna är relativt låga. Nu håller flera av världens största kameratillverkare på att integrera våra elektroniska ND-filter filter i kommande produkter.

Fokus ligger på att komma in som leverantör till de stora tillverkarna av videokameror och dialogen med samtliga av dessa är inledd för flera år sedan. Flertalet av dessa stora kameratillverkare har planer på att lansera kameror med våra filter integrerade i början av 2025.

2. Vad har, i närtid, påverkat/påverkar bolagets position mest?

 – Flera ledande tillverkare av riktigt dyra cinemakameror med låga volymer har integrerat våra filter i sina kameror. Den enda vi får säga namnet på är Z-cam. Deras kameror användes bland annat under inspelningen av Mission Impossible 7.

3. Vilka är era största utmaningar?

 – Upprampning och utläggning av produktion, samt att locka kompetent personal.

4. Berätta lite om era visioner. Var är ni på väg?

 – Kort sikt: Att våra elektroniska ND-fillter finns integrerade i majoriteten av high en videokameror och på lite längre sikt majoriteten av hybridkameror (foto, video).

Lång sikt: Vi ska bli en världsledande leverantör av elektroniskt varierbara optiska komponenter och leverera riktigt höga volymer till kamera, medicinteknik, glasögon och andra applikationer samtidigt som vi ligger i framkant inom forskning och utveckling av nya sorters varierbara optiska lösningar.

Ett svenskt Carl Zeiss.

5. Vad kan en aktieägare förvänta sig av er som bolag ?

 – Att vi blir mycket större. Och då menar jag mycket större! Vi måste bara klara oss genom den kritiska fasen som övergången till massprodukton innebär. Med högre volymer kommer nya applikationer i och med att våra filter blir billigare till kund. Glasögon och augmented reality-glasögon är en mycket stor marknad och vi har redan tät kontakt med flera av de ledande glasögontillverkarna och techjättarna.

 

Läs mer om LC-Tec här

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med LC-Tec. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER