Bildkälla: Marketmate.se

Nu lanseras Marketmate – Nordens första fristående plattform för jämförelse av finansiella produkter

Nyhet Marketmate.se introducerar en innovation inom finansvärlden. Som Nordens första fristående plattform för börshandlade produkter erbjuds en heltäckande tjänst designad för personligt produktval. Med realtidskurser, marknadsnyheter från Finwire, djupgående artiklar, engagerande YouTube-kanaler, värdefullt utbildningsmaterial och skarpa krönikor – sätts en ny standard för branschen. Helt kostnadsfritt för konsumenten.

Marketmate består av två delar. Den första delen ger användarna möjlighet att smidigt jämföra och välja de bästa och mest kostnadseffektiva finansiella produkterna på marknaden från några av Europas största banker, baserat på både kvalitet och personliga preferenser. Den andra delen, med sitt redaktionella innehåll, bjuder in användaren till en värld av handlingsbara analyser och insikter, allt presenterat på ett koncist sätt med en lästid på 1-2 minuter per artikel.

Och det kommer finnas gott om nya artiklar varje vecka, totalt 13 stycken.

Dagens graf lanseras kvällstid sju dagar i veckan i syfte att fungera som en ögonöppnare, ge en aktuell bild kring en viss tillgångsklass eller fungera som en byggsten av flera i läsarens egna analys. Det kan vara allt ifrån säsongsmönster, positionering, värdering, korrelationer eller andra aktuella grafer.

Dagens analys lanseras förmiddagar varje vardag och syftar till att lyfta fram en aktie, index, valuta eller annan tillgång som kan tänkas stå inför en upp- eller nedgång. Läsaren ges även förslag på stopp loss-nivåer samt produkter att handla.

Varje fredag publiceras en lättsmält krönika i syfte att underhålla, utbilda och filosofera. Allt i ett ledigt textformat när helgen är i antågande.

Marketmate har även en utbildningssektion inom den tekniska analysen för den läsare som är ny till ämnet eller för den mer erfarne som vill läsa in sig på fler indikatorer och hur man kan använda dem. Att ha vissa baskunskaper i att läsa grafer kan även vara till hjälp för den långsiktige investeraren.

För en långsiktig investerare som planerar att äga sin aktieportfölj på 5-10 års sikt är bolagens vinster, marginaler och tillväxt det som ska driva aktiekurserna högre. Att prognostisera framtida vinster benämns som fundamental analys och lämpar sig för långa tidsperioder. Den som är intresserad av kortsiktig handel så som swingtrading på 1-3 månader eller daytrading kan inte förlita sig på fundamental analys, då bolagens förmåga att generera framtida vinster vanligtvis inte förändras radikalt från en vecka till en annan. För traders är därmed den tekniska analysen ett viktigt verktyg för att identifiera trendvändningar, intressanta setuper, köp- och säljsignaler.

Även den långsiktiga investeraren kan ha hjälp av den tekniska analysen genom att identifiera större trendskiften på marknaden och även om portföljen som helhet kommer behållas oavsett börsklimat kan den tekniska analysen vara behjälplig att identifiera tillfällen att skala hem en del vinster, öka kassan eller hedga portföljen mot större värdetapp.

 

 

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER