I SAMARBETE MED POWERSWAP
Bildkälla: Powerswap

Powerswap utvecklar ny metod för att ladda elbilar på 3 minuter

Emission Powerswap AB (publ) har utvecklat ett system för automatiskt batteribyte för elbilar som möjliggör snabbt utbyte av urladdade batterier. Bolaget genomför en nyemission för pilotprojekt på Preem och vidare produktifiering av systemet inför lansering på marknaden

Trots att elbilar medför många fördelar präglas de av betydande nackdelar; de är betydligt dyrare än fossilbilar, tar lång tid att ladda och medför räckviddsångest. På grund av detta går elbilsförsäljningen långsamt – i Sverige finns det endast 1,1% elbilar (Q4 2020). Powerswaps mål är att eliminera  nackdelarna genom att erbjuda automatiskt utbyte av  batterier på 3 minuter och därmed  accelerera försäljningen  av elbilar och snabba upp övergången till en fossilfri transportsektor. Lösningen skapar ett nödvändigt komplement till sladdladdning och är utvecklat för att integreras på befintliga bensinstationer. Bolaget tar nu sikte mot marknaden och en första station är redan under planering och kommer att installeras på Preem intill Arlanda flygplats.

”Vi arbetar hela tiden med att utveckla våra stationer och tittar på nya lösningar som kan ge mervärden till våra kunder. Det här är en innovativ idé och vi ser med spänning fram emot att se pilotanläggningen på vår station intill Arlanda flygplats” säger Patrik Johansson, chef för stationsverksamheten på Preem.

Med hjälp av systemet kan en heltäckande laddinfrastruktur etableras på kort tid och till en kostnad som motsvarar en tiondel av kostnaden för ett motsvarande nätverk av laddstolpar. Det möjliggör även för bilisten att bibehålla sina gamla tankningsrutiner, till en kraftigt reducerad milskostnad (1,5 SEK/mil).

Automatiskt batteribyte förväntas bli ett konkurrensmedel för biltillverkarna. En elbil som byter batterier på kortare tid än det tar att tanka en fossilbil och som samtidigt är billigare, blir överlägsen dagens elbilar som kräver tid för laddning.

För mer information se bolagets hemsida

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Powerswap. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER